Hunddagis får ny huvudman

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

8 november 2022

Från och med 1 januari kommer en ny huvudman att driva Hunddagiset 4 ben. Verksamheten kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare och det finns många av spännande idéer om hur verksamheten ska utvecklas och få fler ben att stå på...

Hunddagiset 4 ben får ny huvudman

Hunddagiset har i skrivande stund närmare 20 hundar och ytterligare en handfull på kö. Det är en välskött och fungerande verksamhet med engagerad och kunnig personal där både hundar och hundägare trivs och är nöjda.

Efter att socialnämndens beslutat att avveckla Hunddagiset 4 ben i början av april gav Kommunstyrelsens arbetsutskott kommunchefen i uppdrag att se över möjligheterna för någon annan aktör att ta över verksamheten. 

Olika vägar har prövats

I dialog med befintlig personal har kommunen undersökt olika möjligheter. En idé har handlat om att befintlig personal på något sätt skulle vilja driva verksamheten vidare som ett socialt företag eller liknande och att man skulle kunna hitta en samverkan med AME (arbetsmarknadsenheten). En annan tanke har handlat om att AME tar över verksamheten och driver den vidare som ett arbetsmarknadsprojekt.

Befintlig personal kom efter lite funderande fram till att man inte ville kliva in och ta över driften. Arbetsmarknadsenheten kom till slutsatsen att Karlsborg med sina 7000 invånare inte har tillräckligt många personer som är arbetssökande för att kunna driva det som ett arbetsmarknadsprojekt och därför var det inte heller aktuellt för AME att ta över. 

Hur den nya huvudmannen valdes ut

Via kommunens webbplats, sociala medier, radio och lokaltidning gick en förfrågan ut om det fanns någon utomstående aktör med intresse av att ta över verksamheten. 

Alla som visade intresse för att driva hunddagiset fick möjlighet att göra ett studiebesök, träffa ansvariga och delar av personalen samt givetvis ställa kompletterande frågor. De som var fortsatt intresserade fick berätta lite mer om sig själva och vilka förutsättningar de hade för att driva hunddagiset vidare.

En grupp från olika delar av kommunen beslutade sedan att gå vidare i processen med Andreas Bornhöft. Att Andreas hade en gedigen erfarenhet av hundar, bor i Karlsborg, bedriver verksamhet i Karlsborg och hade många spännande utvecklingstankar för hunddagiset var avgörande faktorer.

Information har gått ut till alla hundägare i början tidigare i veckan.

- Vi är väldigt glada att Andreas tar över verksamheten och ska göra vad vi kan för att det ska bli en smidig övergång. Andreas har tagit över vårt hyreskontrakt och kommer att köpa loss merparten av inventarier och lösöre. Hunddagis är en viktig verksamhet inte bara för hundarna utan för kommunens kompetensförsörjning, berättar kommunchefen Kajsa Eriksson Larsson. 

Tankar framåt

Andreas har många spännande tankar för hur han vill utveckla verksamheten framåt. Andreas har själv varit hundägare i 37 år, har lång erfarenhet av hundar. Inte minst genom träning och användning av sina tre collies vid sk. djurassisterad intervention. 

För framtiden planerar Andreas att utöka öppettiderna och att inrätta nya funktioner som kan handla om såväl tjänster som försäljning och utbildning. 

Andreas nås för frågor, förslag och tidsbokningar på info@whendogsspeak.se eller 076-8826038. Mer info om den nya verksamheten på www.whendogsspeak.se.

Mer info om hunddagiset i dess nuvarande form