Val av förtroendevalda

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare väljs i allmänna val medans kommunfullmäktige väljer ledamöter och ersättare till nämnderna.

Förtroendevald i fullmäktige

Fullmäktiges ledamöter och ersättare väljs i allmänna val. Om en ny ledamot/ersättare  ska utes till fullmäktige under pågående mandatperiod begär kommunen röstsammanräkning hos Länsstyrelsen som meddelar kommunen vem som utsetts. Anmälan om ny ledamot/ersättere sker i fullmäktige och gäller från och med det datum som Länsstyrelsen fattat beslut om ny ledamot/ersättare.

Förtroendevald i nämnd

Fullmäktige väljer ledamöter/ersättare till nämnderna. Det är partierna som lämnar förslag på kandidater. Detta görs via kommunens e-tjänst För dig som är förtroendevald.

Förtroendevald i arbetsutskott

Nämnderna väljer ledamöter/ersättare till nämndernas arbetsutskott. Val sker i nämnderna. Det är partierna som lämnar förslag på kandidater. Anmälan sker av gruppledare.