Verksamheter

Telefon
0505-17000 (växel)

Besöksadress
Svartfjällsvägen 3

Öppettider
Måndag - Torsdag kl. 07.00 -16.00,
Fredag kl. 07.00 -13.00

Hitta hit

Postadress
546 33 Karlsborg

Kontakter

Genom våra praktiska verksamheter, mötesplatser och nyckelinsatser kan vi erbjuda ett sammanhang och olika former av stöd för att skapa förflyttning mot målet. I våra lokaler finns trevliga personalutrymmen snickeri, måleri, syateljé, sortering, tvätteri, konferensrum, kontor och datorsal.

Praktisk verksamhet

I våra praktiska verksamheter bedriver vi bland annat Hållbart Second Hand. Vi utför utöver det uppdrag åt kommun, föreningar, företag och ibland även åt privatpersoner. Detta kan handla om transporter, renoveringar, enklare byggnationer, målningsarbeten och reparationer men också tillverkning av skyltar, bryggor och möbler etc.

Vi utför inte arbeten som kan konkurrera med näringslivet i kommunen. Hör gärna av dig om du tycker att något vi gör konkurrerar med privat verksamhet.

Enskilda aktiviteter. 

Inom ramen för verksamheten arrangeras jobbsökningsaktiviteter både enskilt och i grupp. Det kan handla om att skriva CV och personligt brev. Här ges också möjligheten att jobba med språkträning i svenska samt självstudier inför fortsatta utbildningar. Handledning finns för den som behöver hjälp med problemlösning.

Jobbcoachning.

I vår verksamhet ingår coachning där du som deltagare löpande har samtal och gör en individuell planering. Arbetsledare och konsulenter kan också med att hitta en praktikplats. Dvs ett sammanhang där du kan utvecklas och ta dig närmare en anställning.

Fysisk aktivitet och träning

Varje dag på Arbetsmarknadsenheten börjar med fysisk aktivitet och träning. Som regel träffas vi på Moliden kl. 07.00 måndag till fredag för att ägna oss åt träning och fysisk aktivitet. Det finns en hel palett av aktiviteter att välja mellan. Simning, cirkelträning, styrketräning, rörlighet, bollsport, löpning, cykling och promenad är några exempel. Förutom att att träna tillsammans har vi stort fokus på hälsa och utgår då från 5 olika faktorer. Äta, sova, träna, tänka och relationer.