Verksamhet på Familjecentralen

Telefon
0505-172 90

E-post
familjecentralen@karlsborg.se

Besöksadress
Björkstigen 2

Öppettider
Öppen förskola Tisdagar 14:00-16:00 Torsdagar 09:00-12:00


Tema rörelseglädje Fredagar 10:00-12:00


Babycafé Onsdagar 09:00-12:00


Postadress
546 30 Karlsborg

Kontakter

Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar, föräldrar och barn. Verksamheten utformas utifrån besökarnas behov. Här finns stora ytor att leka på, färg att måla med, leksaker, sångsamling och sagostund.

Vi finns till för er och allt som rör föräldraskapet

Familjecentralen är en mötesplats där vi har samlat det mesta som blivande föräldrar, föräldrar och barn behöver. Här kan man få stöd kring föräldraskapet, barnen och familjen samt möta andra föräldrar och barn.

Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier såsom barnmorskor, specialistsjuksköterskor, förskollärare, socionom och personal från tandvården tillsammans för dig och ditt barns bästa. Verksamheten är frivillig, öppen för alla familjer och fika erbjuds till självkostnadspris.

Vi anpassar oss efter era behov och det går bra att fråga oss om det mesta.

 • Träklossar med A B C

  ABC - Alla barn i centrum

  Välkommen till ABC - Alla barn i centrum. ABC är ett föräldrastödsprogram som vänder sig till alla vårdnadshavare och andra viktiga närstående till barn 3–12 år.

 • Familjecentralen Karlsborg

  Babycafé

  För barn 0-1 år och deras vuxna. Drop-in på onsdagar kl. 09.00-12.00 på Familjecentralen. Vi umgås, leker, har sångsamling och fikar tillsammans. Ibland har vi besök av en gäst eller tar upp ett tema. Fika kostar 20kr/familj.

 • Råd och stödsamtal

  Ibland kan man behöva någon utifrån som kan lyssna, vägleda och ge råd och stöd. Det kan handla om exempelvis vägledning i föräldrarollen, att man mår dåligt eller på annat sätt känner att man har kört fast.

 • Bäbis får massage

  Spädbarnsmassage

  Välkommen på spädbarnsmassage på Familjecentralen!

 • Händer håller i en figur av ett hjärta

  Träff för blivande föräldrar

  Vi vill bjuda in dig som är gravid och din partner till Familjecentralen. Träffarna hålls kontinuerligt under året är kostnadsfria och vi bjuder på fika

 • Familjecentralen

  Öppen förskola

  Familjecentralens öppna förskolan har Drop in och vänder sig till barn mellan 0-6 år och deras vuxna. Öppettider: Tisdagar 14.00-16.00, torsdagar 09.00-12.00, Fredagar 10.00-12.00 med tema rörelseglädje. Vi träffas umgås, leker, har sångsamling och fikar tillsammans. Ibland har vi besök av BVC eller någon annan gäst som tar upp ett tema. Fika kostar 20kr/familj.

 • Föräldraskapsstöd för tonårsföräldrar

  Välkommen till ABC - Alla barn i centrum och föräldrawebben. Här kan du som vårdnadshavare få råd och stöd kring vardagliga frågor som rör barn 13-19 år.

Familjecentralen på flera språk

Här nedan kan du välja att få information på flera språk

Följ oss på Facebook

Följ gärna Familjecentralen på Facebook för att hålla dig uppdaterad om läget: facebook.com/familjecentralen-karlsborg

 

Om familjecentralen

På familjecentralen har vi samlat det mesta som blivande föräldrar, föräldrar och barn behöver. Här kan man få stöd kring föräldraskapet, barnen och familjen samt möta andra föräldrar och barn. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier såsom barnmorskor, specialistsjuksköterskor, förskollärare, socionom och personal från tandvården tillsammans för dig och ditt barns bästa.

Verksamheten är frivillig, öppen för alla familjer och fika erbjuds till självkostnadspris. Vi anpassar oss efter era behov och det går bra att fråga oss om det mesta!