Familjecentralen

Telefon
0505-172 90

E-post
familjecentralen@karlsborg.se

Besöksadress
Björkstigen 2

Öppettider
Öppen förskola Karlsborg
Tisdagar kl. 13:00-16:00
Torsdagar kl. 9:30-12:00

Babycafé Karlsborg
Onsdagar kl. 10:00-12:30

Besök gärna vår sida Familjecentralen Karlsborg på Facebook.

Postadress
546 30 Karlsborg

Kontakter

Barn leker med aktivitetstavla

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar, föräldrar och barn. Verksamheten utformas utifrån besökarnas behov. Här finns stora ytor att leka på, färg att måla med, leksaker, sångsamling och sagostund.

På familjecentralen har vi samlat det mesta som blivande föräldrar, föräldrar och barn behöver. Här kan man få stöd kring föräldraskapet, barnen och familjen samt möta andra föräldrar och barn. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier såsom barnmorskor, specialistsjuksköterskor, förskollärare, socionom och personal från tandvården tillsammans för dig och ditt barns bästa.

Verksamheten är frivillig, öppen för alla familjer och fika erbjuds till självkostnadspris. Vi anpassar oss efter era behov och det går bra att fråga oss om det mesta!
Nedan kan du ta del av broschyrer på olika språk:

Stoppskylt

Öppen förskola och babycafe stängt vecka 12-15

Efter beslut från barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp erbjuds ingen öppen förskola eller babycafé under veckorna 12, 13 och 14 (16 mars - 3 april). Vecka 15 är det stängt på grund av påsklov. Välkomna tillbaka igen 14 april. Babymassagen som skulle börjat 24 mars skjuts upp. Vi återkommer med nya tider.

 • Logotyp ABC - Alla barn i centrum

  ABC-träff

  Torsdag 2 april är det ABC-träff för de föräldrar som gått något av Familjecentralens föräldrastödsprogram enskilt eller i grupp. Varmt välkomna!

 • Barn i bilbarnstol

  NTF - Barn i bil

  NTF Skaraborg kommer till Familjecentralen 25 mars och informerar och svarar på frågor om hur ditt barn åker bil på bästa sätt varje resa.

 • HLR Barn

  Hjärt-lungräddning barn

  BVC-sköterska Hanna Johannesson välkomnar till en kurs i HLR-rådets hjärt-lungräddning barn. Kursen riktar sig till dig som har barn 0-6 år.

 • Bäbis får massage

  Spädbarnsmassage

  Välkommen på spädbarnsmassage på Familjecentralen!

 • Logotyp ABC - Alla barn i centrum

  ABC - Alla barn i centrum

  Välkommen till ABC:s gruppträffar som startar under februari! ABC är en kurs som vänder sig till alla vårdnadshavare och andra viktiga närstående till barn 3–12 år.

 • Logotyp KOMET

  Föräldrastödsprogram KOMET

  Komet är en kurs där du som förälder får praktiska verktyg som handlar om att få det att fungera bättre hemma, om att minska konflikterna och förbättra relationen mellan dig och ditt barn.

 • Råd och stödsamtal

  Ibland kan man behöva någon utifrån som kan lyssna, vägleda och ge råd- och stöd. Det kan handla om exempelvis vägledning i föräldrarollen, att man mår dåligt eller på annat sätt känner att man har kört fast.