För dig som förtroendevald

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Här finner du praktiskt information som i första hand riktas till dig som förtroendevald i Karlsborgs kommun.

Vare sig du är helt ny i din roll som förtroendevald eller har lång erfarenhet kan det finnas information som är bra att ha lättillgänglig för att arbetet som förtroendevald ska flyta på så smidigt som möjligt.

Det är många lagar, regler och bestämmelser att förhålla sig till. På dessa sidor hittar du fakta och information som förhoppningsvis kan ge dig svar på en del grundläggande frågor.

 • Demokrati och politik

  På de här sidorna får du information om hur Karlsborg styrs.

 • Nämndens uppdrag

  Det är kommunfullmäktige som utser ledamöter och ersättare i nämnden. Fördelningen av platser i nämnden följer valresultatet. Fullmäktige utser även nämndens ordförande och en eller två vice ordförande som tillsammans utgör nämndens presidium.

 • Information till dig som ny förtroendevald

  Här finner du information som riktar sig till dig som ny förtroendevald i Karlsborgs kommun. Bland annat hur du får tillgång till din läsplatta, hur du når dina handlingar inför ett sammanträde, hur du ansöker om ersättning och vilka blanketter du måste fylla i som ny förtroendevald.

 • Uppdraget som förtroendevald

  Här finner du som som har uppdrag som förtroendevald bland annat information om hur olika val går till, hur vi kommunicerar med dig som förtroendevald, hur du ansöker ekonomisk ersättning samt hur du avsäger ditt uppdrag som förtroendevald.

 • Sammanträden

  Information som du som förtroendevald bör känna till allmänt om sammanträden, vad som sker före, under och efter ett sammanträde samt information om sammanträdesdagar, möteshandlingar och digitala möten.

 • Ord, termer och begrepp

  Beskrivning av vanligt förekommande ord, termer och begrepp inom den kommunala politiken.

 • Blanketter för förtroendevalda

  Som förtroendevald behöver du fylla i ett antal blanketter. Det framgår under varje blankett vem som behöver fylla i den och vart den ska lämnas efter att du skrivit under den. Om du inte har tillgång till egen skrivare kan du kontakta receptionen i kommunhuset som hjälper dig att skriva ut blanketterna.

 • Support och felanmälan

  Support gällande läsplatta och andra rent tekniska problem ges av Servicedesk-IT Skövde. Support rörande handlingar till sammanträde i Ciceron Assistent ges i första hand av nämndens sekreterare.

 • Utbildningsmaterial för förtroendevalda

  I samband med den nya mandatperioden utbildar förvaltningarna alla förtroendevalda i nämnderna. Det kan vara generell utbildning som alla förtroendevalda har användning av, det kan även vara verksamhetsspecifik utbildning för den enskilda nämnden.