Promenader

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

höstpromenad

Promenader i vår kommun blir oftast en naturupplevelse och, utöver markerade platser, inbjuder de flesta områden till utevistelse och rörelse i någon form.

Markerade promenadrundor

Norra Skogen: Vid Haganäset finns en MåBra-runda på 1,6 km i vacker miljö kantad med tipsfrågor för hjärngympa och rörelseövningar för övriga kroppen. Rundan är tillgänglighetsanpassad och asfalterad. 

Forsvik: Även i Forsvik finns en MåBra-runda på 2 km med rörelseövningar. Denna går i en fantastiskt vacker miljö utmed Göta Kanal och delvis utmed Vikens strand. Start vid slussen Göta Kanal eller Engvallen. 

Karlsborg: Promenadrundan Slingan går runt tätorten Karlsborg, längs med vattnet. Här kan man välja att gå tre olika distanser på 2,5km (grön), 4km (röd) och 6km (blå). Ett sätt att uppleva Karlsborgs tätort samtidigt som du ger kroppen lite kärlek. Se länk med karta nedan. 

Självklart kan man även välja att promenera på något av alla de spår som beskrivs under rubriken ”motionsspår”. Eller så hämtar du Karlsborgskartan och skapar en egen promenadslinga. Efter den kan du promenera upp till en hel mil utmed Vättern, kanalen och Bottensjöns vatten. Vi har en arena skapad till promenader för hälsa och välmående kombinerat med naturupplevelser.