Kommunala badplatser

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

Badplats - Kyrksjön

I Karlsborg vimlar det av fina badställen och stränder. Antingen väljer du att bada på någon av de platser där det finns lekplatser, toaletter och bryggor. Om du hellre vill vara för dig själv finns många fina guldplatser längs med alla våra sjöars strandlinjer.

Kommunala badplatser i Karlsborg

De kommunala badplatserna har kommunen ett särskilt skötselansvar för. Det handlar bland annat om renhållning och säkerhet. Här får du mer information om varje badplats - hur de ser ut, parkeringsmöjligheter, service, säkerhet och annat som du kan ha nytta av när du planerar din dag på stranden.

 • Badplats - Bottensjön - Hamnen (Mölltorp)

  Bottensjön - Hamnen (Mölltorp)

  Den här badplatsen har en liten sandstrand med samt en större gräsplan som lämpar sig utmärkt för solbad och andra strandaktiviteter. På gräsplanen finns också en träddunge för den som vill njuta av lite skugga mellan solstunderna. Intill stranden ligger en liten småbåtshamn med bryggor och en iläggningsramp för mindre båtar. Hamnen och iläggningsrampen är dock bara till för medlemmar i Mölltorps Hamnförening.

 • Badplats - Bottensjön - Karlsborgs camping

  Bottensjön - Karlsborgs Camping

  På Karlsborgs Camping finns en långsträckt sandstrand som sträcker sig från kanalområdet i öster till Parkvägen i väster. På mittendelen av stranden finns en lång badbrygga. Den långgrunda stranden lämpar sig väl för barnfamiljen.

 • Badplats - Bottensjön - Ringvägen (Karlsborg)

  Bottensjön - Ringvägen (Karlsborg)

  I Bottensjön vid Ringvägen hittar du den här fina sandstranden. Badet är långgrunt hela vägen och gör den till en utmärkt plats för barnfamiljen. Eftersom badplatsen har eftermiddags- och kvällssol kan du här njuta av en lång dag vid stranden. Riktigt blåsiga dagar är det här också ett populärt ställe för kitesurfare.

 • Badplats - Bottensjön - Svartfjällsviken (Karlsborg)

  Bottensjön - Svartfjällsviken (Karlsborg)

  Här finns en bredare sandstrand som söderut övergår i klippformationer. Badplatsen ligger i ett skogsområde strax utanför bostadsområdet Norra Skogen. Badet är ganska långgrunt och passar barnfamiljen.

 • Badplats - Kyrksjön

  Kyrksjön - Mölltorp

  Den här badplatsen har en sandstrand och en större gräsplan. På gräsplanen finns också ett antal träd som kan ge lite skön skugga mellan solstunderna. Badet har en lång och stor brygga med hopptorn. Hit kan du ta med dig hela familjen. Badplatsen är utrustad med en handikappramp.

 • Badplats - Viken - Billströmmen (Forsvik)

  Viken - Billströmmen (Forsvik)

  Den här badplatsen har en sandstrand med badbrygga samt en större gräsplan med skuggiga partier. Passar bra för barnfamiljen.

 • Badplats - Viken - Skarven (Undenäs)

  Viken - Skarven (Undenäs)

  Här finns en långgrund och barnvänlig badplats utrustad med brygga. Del av stranden är gräsbevuxen och skuggas av höga träd. Badplatsen är skyltad från väg 202.

 • Badplats - Djäknesundet (norr om Karlsborg)

  Vättern - Djäknesundet (norr om Granvik)

  Här finns en mindre sandstrand med klippor på sidorna. Djäknesundet är ett mycket populärt badställe både för närboende och för mer långväga gäster. Fina sommardagar kan det därför vara väldigt trångt och svårt med parkeringsmöjligheter. Planera därför gärna in ett alternativ för din bad- och stranddag. Det vimlar av andra fina badställen runtom om i Karlsborg. Passa på att upptäcka någon ny!

 • Badplats - Vättern - Granvik

  Vättern - Granvik

  Granviksstranden består av en bred sandremsa cirka 150 meter norr om gästbryggan. Intill sandstranden finns också en större gräsyta. Norra delen av badet är långgrunt och lämpar sig alltså väl för barnfamiljer.

 • Badplats - Vättern - Hammaren (Brevik)

  Vättern - Nolviken (Brevik)

  Den här vidsträckta badstranden i Brevik är en mycket populär badplats för barnfamiljer. Det annars ganska svala Vättervattnet blir snabbt uppvärmt här i och med att det är så långgrunt. Stranden är som bäst på förmiddagen, eftersom den framåt eftermiddagen skuggas av träd.

 • Badplats - Vättern - Hanken

  Vättern - Hanken (Karlsborg)

  I norra delen av centralorten - i änden av Hankens villaområde - ligger den här fina badplatsen med en bred strandremsa som övergår till gräs en bit upp från strandkanten. Ut i vattnet finns en badbrygga. Stranden är mycket lämplig för barnfamiljer.

 • Badplats - Vättern - Pingstkyrkan (Karlsborg)

  Vättern - Pingstkyrkan (Karlsborg)

  Mitt i centrala Karlsborg hittar du den här badplatsen med en härlig sandstrand, bra gräsyta och en del skuggande träd. I anslutning till stranden finns hängmattor och boklådor för dig som vill ta en paus från sol och bad. Badplatsen är också utrustad med en handikappramp.

 • Badplats - Vätternsvallen (Brevik)

  Vättern - Vättersvallen (Brevik)

  I Breviksbukten bland alla långsträckta sandstränder hittar du badplatsen vid Breviks Camping. Större delen av platsen är sandstrand, men det finns också en del gräsytor. Stranden är populär för alla åldrar. Intill stranden finns flera träd som kan ge lite skugga när du vill ta en paus från solandet.