Ikon understartsida - Stöd och omsorg Utbildning & barnomsorg

Vklass

Vklass är en lärplattform där elever, personal och vårdnadshavare kan ta del av information och kommunicera med varandra. Från och med höstterminen 2019 används Vklass för förskolor, fritidshem och skolor i Karlsborgs kommun.

Barnomsorg

I Karlsborgs kommun erbjuds förskola, öppen förskola och fritidshem.

Grundskola

I Karlsborgs kommun finns två skolor för årskurs F - 6 samt en skola för årskurs 7-9. Förutom de kommunala skolorna finns även en friskola i Forsvik för årskurs F - 6.

Gymnasium

Karlsborgs gymnasieskola erbjuder preparandutbildning, individuellt val och språkintroduktion på hemmaplan.

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen erbjuder grundläggande och gymnasial nivå, särvux, SFI och yrkesutbildning.

Barn- och elevhälsan

Barn- och elevhälsans förebyggande och hälsofrämjande roll lyfts fram i skollagen och ska anordnas för eleverna i förskoleklass, grundskolan, grundsärskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan.

Barn- och utbildnings-
förvaltningen

Vår verksamhetsidé är "allsidigt lärande, allsidig utveckling".

Nyheter

 • Text med Coronavirus

  Visir i alla ansiktsnära vårdkontakter

  20 maj 2020 | Sjuttio år eller äldre, Vård och omsorg, Smittspridning

  Karlsborgs kommuns vårdpersonal ska bära visir i alla ansiktsnära vårdkontakter, även om personalen är helt symptomfri. Åtgärderna är till för att skydda äldre personer från att bli smittade av personal.

 • simfinal

  Molidens simhall har stängt för underhållsarbete v.21 och 22

  20 maj 2020 | Bygga, bo och miljö, Kultur och fritid, Kommun och politik, Utbildning och barnomsorg

  Simhallen håller stängt under hela vecka 21 och 22 på grund av underhållsarbete med bassängerna. Vi öppnar åter fredag 29/5 som vanligt igen. Vi ber er ha överseende med detta.

 • Promenad med barnvagn

  Familjecentralen erbjuder uteverksamhet

  19 maj 2020 | Vård, stöd och omsorg, Utbildning och barnomsorg, Barn och unga

  Familjecentralen erbjuder uteverksamhet! Onsdagar är det barnvagnspromenad (barn 0–1 år) kl. 10-11.30. Vi startar promenaden vid Familjecentralen. På torsdagar är det samling, lek och fika ute, (barn 0–6 år), kl. 10 -11.30. Plats för torsdagens aktivitet presenteras på Familjecentralen Karlsborg på Facebook. Eget fika tas med för båda aktiviteter. Varmt välkomna ut med oss!

 • Drönarfoto över Haganäsets äldreboende

  Coronasituationen och besöksförbudet på Haganäsets äldreboende

  12 maj 2020 | Vård och omsorg, Smittspridning

  Coronapandemin har gjort att vardagen inte ser ut som den brukar. Besöksförbuden på landets äldreboenden har gjort att boende, anhöriga och personal ställs inför stora utmaningar och svåra situationer när det inte går att hålla kontakten som vanligt. Nu vädjar ledningen till anhöriga att respektera besöksförbudet och ha förståelse för de åtgärder som har varit nödvändiga att vidta.

Fler nyheter

Vill du ge beröm eller har du synpunkter och förslag på förbättringar på någon av våra verksamheter i Karlsborgs kommun? På vår Tyck till-sida har du möjlighet att ge dina synpunkter på kommunens verksamheter.

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies