Information om Natomedlemskap

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Att Sverige är medlemmar i försvarsalliansen Nato bidrar till säkerhet och stabilitet i Sveriges närområde och i Europa.

Nato, innebär att Sverige fullt ut deltar i Natos verksamhet och beslutsfattande. Det betyder också att Sverige står upp för alliansens värdegemenskap; frihet, demokrati och rättsstatens principer. Karlsborgs kommun samverkar med Länsstyrelsen, Försvarsmakten. MSB och andra relevanta aktörer för att bidra till en stärkt civil beredskap

Information från olika aktörerna

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB

På msb.se hittar du mycket information om Nato och vad samarbetet handlar innebär:Här får du mer information om vad Nato är, vad medlemskapet innebär för Sverige och vad det innebär för dig.

MSB har också tagit fram en webbkurs om Nato som syftar till att ge deltagaren förutsättningar att utveckla grundläggande kunskap om Nato och organisationens arbete kopplat till det civila beredskapsarbetet i Sverige. 

Glöm inte barnen. Mer information om Nato och andra viktiga ämnen finns på: 

Regeringskansliet

Regeringskansliet ansvarar för den övergripande kommunikationen för Sveriges medlemskap i Nato. På regeringskansliet.se hittar du en mängd material som kan vara användbart:

Försvarsmakten

Försvarsmakten har en webbsida med fokus på frågor och svar om Nato: