Bostadstillägg för pensionärer

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.00

E-post
socialkontor@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
546 82 Karlsborg

Öppettider
mån-to: 7.30-16.00, fre 7.30-14.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Socialförvaltningen
546 82 Karlsborg

Kontakter

pengar, lön

Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen för dig som har en låg pension. Ansökan om bostadstillägg för pensionärer görs hos Pensionsmyndigheten.

Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen för dig som har en låg pension, det är skattefritt. Ansökan om bostadstillägg för pensionärer görs hos Pensionsmyndigheten. På deras hemsida hittar du samlad information om:

  • vem som kan ansöka
  • hur du räknar ut om du kan få bostadstillägg
  • hur du ansöker
  • exempel på hur Pensionsmyndigheten räknar ut bostadstillägget

Innan du ansöker

Innan du ansöker bör du göra en egen beräkning på Pensionsmyndighetens webbplats för att ta reda på om du har rätt till bostadstillägg. Har du inte möjlighet att göra det kan du ringa Pensionsmyndighetens kundservice 0771-776 776 och få hjälp med beräkning.

Olika sätt att ansöka

Det går att göra ansökan på olika sätt:

  • med Pensionsmyndighetens e-tjänst. För att göra ansökan på det sättet behöver du ha någon form av e-legitimation såsom bankID, mobilt bankID, Freja eID+ eller Foreign eID.
  • med blankett från Pensionsmyndigheten

Nedan finns länkar till beräkning, ansökan via e-tjänst, blanketter och även till en sida med frågor och svar kring bostadstillägget.

För att få blankett hemskickad går det även bra att du hör av dig till socialförvaltningens avgiftshandläggare, 0505-172 87 socialkontor@karlsborg.se