Ikon understartsida - Näringsliv och arbete Näringsliv & arbete

Näringsliv och arbetsmarknad

Ungefär hälften av arbetstillfällena finns inom offentlig verksamhet. Bortsett från den försvarsmaktens framträdande roll är Karlsborg med några undantag en småföretagarkommun. Flertalet företag har under 10 anställda och bedriver verksamhet inom tillverknings- och tjänstesektorn.

Flytta till Karlsborg

Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget intill Vätterns strand. Här finns det mesta ifråga om god boendemiljö, vacker natur, båt- och friluftsliv och en väl utbyggd samhällsservice. Nyfiken, intresserad av att flytta hit? Här får du information och inspiration!

Jobba hos oss

Karlsborgs kommun kan erbjuda ett varierat utbud av yrken. Många arbetsplatser är endast ett stenkast från Vättern! Det fantastiska landskapet och närheten till naturen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel - en riktig Guldplats!

Karlsborgs kommun och det lokala näringslivet samarbetar kring näringslivsutvecklingen i det gemensamma bolaget Karlsborgs utveckling AB.

Arbetsmarknadsenheten arbetar för att fler ska ha arbete och en egen försörjning. Vi vill stötta dig som arbetssökande och boende i Karlsborg mot dina mål utifrån dina förutsättningar. Med hjälp av jobbnycklar gör vi tillsammans en planering som hjälper dig att skapa en förflyttning.

Nyheter

 • Mölltorps bibliotek barnhörnan

  Mölltorps bibliotek stängt 18/11-1/1

  12 november 2019 | Bygga, bo och miljö, Kultur och fritid, Trafik, vägar och resande, Kommun och politik, Vård, stöd och omsorg, Näringsliv och arbete, Utbildning och barnomsorg

  Mölltorps bibliotek är stängt 18/11-1/1. Vi kommer ändå att finnas på plats för att lämna ut reservationer från andra bibliotek och vi kommer också ha med en begränsad mängd böcker att låna. Under dessa veckor är våra öppettider Måndagar 17-19 Torsdagar 9-11

 • Svenska pengar - sedlar och mynt - ligger på en träskiva

  Sök bidrag ur Karlsborgs sociala stiftelse

  23 oktober 2019 | Kultur och fritid, Kommun och politik, Vård, stöd och omsorg, Näringsliv och arbete, Utbildning och barnomsorg

  Nu kan du söka bidrag ur Karlsborgs sociala stiftelse.

 • Möte med arbetsförmedlingen om lokala jobbspår

  Dialog med arbetsförmedlingen om jobbspår

  21 oktober 2019 | Näringsliv och arbete

  Arbetsförmedlingen, Karlsborgs kommun och näringslivsbolaget KUB (Karlsborgs utveckling AB) har inlett samtal om hur man kan samverka med arbetsgivare i Karlsborg om att skapa lokala jobbspår. Nästa steg är att kartlägga målgruppen av både arbetssökande och arbetsgivare och inkludera företrädare för dessa i dialogen.

 • Exportcenter Västra Götaland

  Anmälan till Exportcenters frukostseminarium i Tibro

  17 oktober 2019 | Näringsliv och arbete

  Vill du veta mer om hur du börjar eller utökar dina utlandsaffärer samt vilket stöd som finns att tillgå i din tillväxtresa? Under detta frukostseminarium får du inspiration och kunskap, möta olika aktörer som stöttar företagare i sina internationaliseringar i enskilda möten och träffa företag som redan gjort resan.

 • Person vid skrivbord skriver på en faktura

  Viktigt information om faktura för sop- och latrinhämtning i Karlsborgs kommun

  15 oktober 2019 | Bygga, bo och miljö, Näringsliv och arbete

  Från och med den 1 oktober 2019 förändras faktureringen av sop- och latrinhämtning i Karlsborgs kommun.

Fler nyheter

Vill du ge beröm eller har du synpunkter och förslag på förbättringar på någon av våra verksamheter i Karlsborgs kommun? På vår Tyck till-sida har du möjlighet att ge dina synpunkter på kommunens verksamheter.

Här hittar du de e-tjänster och möjlighet till självservice som Karlsborgs kommun erbjuder.

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies