Ikon understartsida - Näringsliv och arbete Näringsliv & arbete

Flytta till Karlsborg

Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget intill Vätterns strand. Här finns det mesta ifråga om god boendemiljö, vacker natur, båt- och friluftsliv och en väl utbyggd samhällsservice. Nyfiken, intresserad av att flytta hit? Här får du information och inspiration!

Jobba hos oss

Finns det någon annan arbetsgivare som kan erbjuda ett så varierat utbud av yrken som en kommun?

Arbetsmarknad

Vi ser alla kommunens invånare som en resurs och en gemensam angelägenhet att värna om.

Näringsliv

Karlsborgs kommun och det lokala näringslivet samarbetar kring näringslivsutvecklingen i det gemensamma bolaget Karlsborgsutveckling AB.

Arbetsmarknads-
enheten

Här finns kunskap och möjlighet till personlig utveckling.

Nyheter

 • Samtal på kontor

  Lära-känna-samtal med hjälp av jobbnycklar

  13 september 2019 | Näringsliv och arbete

  AME genomför just nu samtal med personer som har behov av ekonomiskt bistånd. Detta för att kartlägga behov och planera för insatser på individ- och gruppnivå. Samtalen är öppna men får struktur från 6 olika jobbnycklar. Det samlade intrycket att det finns en oerhörd kompetens och drivkraft inom gruppen.

 • Jobbnycklar

  Arbetsmarknadsenheten använder jobbnycklar

  11 september 2019 | Näringsliv och arbete

  Vi använder oss av jobbnycklar som ett verktyg. Det hjälper till att lyfta fram resurser, kartlägga, planera och prioritera utifrån individuella förutsättningar och viss mån också mäta förflyttning närmare ett arbete.

 • Team-Arbete

  Samverkan för fler i arbete

  30 augusti 2019 | Näringsliv och arbete

  Arbetsmarknadsenheten i Karlsborg har tidigare legat under KUB (Karlsborg utvecklingsbolag), men ingår sedan ett drygt år i kommunen organisation och kommunledningsförvaltningen. 1 augusti tillträdde Kristian Lagerström som arbetsmarknadschef och nu pågår ett arbete med att utveckla verksamheten och samverkan för att fler ska få ett arbete och en egen försörjning. Detta sker samtidigt som den viktigast samarbetsparten arbetsförmedlingen genomgår en stor förändring.

 • Roddtur i Strömkanalen

  Vi uppdaterar vår bildbank - vill du vara med?

  1 juli 2019 | Bygga, bo och miljö, Kultur och fritid, Kommun och politik, Näringsliv och arbete

  Vi behöver uppdatera vår bildbank med nya fräscha bilder. Under sommaren, när Karlsborg visar sig från sin bästa sida, fotograferar vi alla kommundelar med fokus på leva, bo, kultur och fritid. Modeller sökes!

 • Skylt med symbol för rökning förbjuden

  Rökförbudet utökas - Ny tobakslag från 1 juli

  27 juni 2019 | Bygga, bo och miljö, Kommun och politik, Näringsliv och arbete

  Från och med 1 juli blir det nya regler gällande rökning på offentliga platser. Till exempel blir det förbjudet att röka på uteserveringar, busshållplatser och lekplatser som allmänheten har tillträde till.

Vill du ge beröm eller har du synpunkter och förslag på förbättringar på någon av våra verksamheter i Karlsborgs kommun? På vår Tyck till-sida har du möjlighet att ge dina synpunkter på kommunens verksamheter.

Här hittar du de e-tjänster och möjlighet till självservice som Karlsborgs kommun erbjuder.

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies