Tobias Minne

Telefon
0505-17039

Besöksadress
Kungsgatan 16

Postadress
546 22 Karlsborg

Kontakter

Kabyssen

Ibland får man en oväntad gåva! I stället för blommor till Tobbes begravning har familjen bett om en donation till Kabyssens ungdomsverksamhet. Detta är en gest som vi är oerhört tacksamma för och vi kommer göra vårt yttersta för att leva upp till Tobbes anda och se till att många av Karlsborgs ungdomar får ta del av dessa gåvor på olika sätt.

Tobbes minne

Vi vill rikta ett stor och innerligt TACK till alla som valde att hedra Tobbes minne genom att ge en slant till Karlsborgs ungdomsverksamhet på Kabyssen istället för en blomma till Tobbes begravning.

Varför fick just vi denna gåva?
Tobbe har jobbat på Kabyssen under ca 10 år och han var en fin förebild och grund till den Kabyssen-anda vi jobbar i idag. Det spelade ingen roll vem som klev in på Kabben, alla var välkomna och Tobbe hade ett leende och ett öra över till dem alla. Kollegor och ungdomar beskriver Tobbe som en god lyssnare med glimten i ögat och som alltid var redo för lite bus.

Vem var Tobbe?
En glad skit alltid med en kaffekopp i handen. En fin vän och kollega med ett speciellt Tomteuppdrag på deras julfester. Han var tomte vissa år, men inte alla.
Tobbes hedersuppdrag var alltid att gå ut och köpa tidningen när det var dags för tomten att komma. Han fick alla ungdomar att undra vem som var tomten eftersom han gärna dök upp med sin tidning under armen samtidigt som tomten var kvar och delade ut julklapparna. 

Gemensamt för alla jag har pratat med om Tobbe, så beskriver de en ung vuxen som verkligen kunde lyssna på ungdomarna och som älskade musik och att resa. Han delade gärna med sig av sina upplevelser och värnade mycket om att alla oavsett bakgrund, popularitet eller personlighet skulle få vara med. ❤️ Tobbe var ett stort stöd för många under sina år på Kabyssen och han värnade alltid om ungdomars bästa. Vi har bland annat honom att tacka för de värdegrundstankar som vi på Kabyssen jobbar efter än idag.

I Tobbes minne kommer vi kunna disponera pengarna till aktiviteter, resor eller inköp under 2024. Vi är oerhört tacksamma för denna fina gest som familjen i Tobbes anda valt att be om och vi kommer att använda pengarna till ungdomarnas bästa och se till att de är delaktiga i vad pengarna används till.

Detta är ett once in a lifetime opportunity för oss, och vi kommer göra det bästa vi kan av det och samtidigt hedra både Tobbe och alla de människor som gör detta möjligt för oss. Vi vill avsluta med säga ett ödmjukt stort TACK från oss på Kabyssen till Tobbes familj och alla ni som valt att ge! TACK!

 

Här kan ni läsa mer om våra trivselregler och om hur det funkar på Kabyssen. 

Våra öppettider hittar du här.

Aktiviteter

Vi är alltid på jakt efter roliga aktiviteter, så har ni en tanke eller en idé som ni vill göra så kom hit och berätta så lyssnar vi. Fritidsgården finns ju till för er ungdomar och vi vill gärna att ni är delaktiga och att ni kommer med egna förslag och idéer som vi kan fixa tillsammans. 

På lovdagar hittar vi på olika aktiviteter och har andra öppettider än vanligt. Ibland åker vi på olika resor, som t.ex. bad- och shoppingresor, har spel- och matkvällar, löser olika utmaningar eller så gör vi det kanske just du har hittat på. Vårt mål är att ni själva ska vara delaktiga i allt vi arrangerar på Kabyssen. 

Det händer också att vi åker på andra resor under någon helg, som t.ex. Lisebergsresa, en tripp till Boda Borg eller något annat skoj. Som exempel anordnar vi på Valborgsmässoafton någon rolig aktivitet/ resa som ett led i vårt förebyggande arbete mot alkohol och tobak med hjälp av våra mobila fritidsledare.  

Mer om våra aktuella aktiviteter hittar du här.


Vad är vad på Kabyssen?

Fritidsledare är vi som jobbar på Kabyssen och som ni ibland träffar på i Carl Johanskolan där vi ansvarar för rastverksamheten i skolan, på skolgården och på Kabyssen. Vissa av oss jobbar även som mobila fritidsledare. Ni får gärna prata med oss om allt mellan himmel och jord. 

Mobila fritidsledare är vettiga vuxna som vandrar på byn och finns där för er både i och utanför fritidsgårdens lokaler. Vi jobbar uppsökande och relationsbyggande och målet är att stötta er ungdomar och att tillsammans med er skapa en meningsfull fritids för Karlsborgs unga.

På Kabyssen har vi även ett Gårdsråd, som består av ett gäng ungdomar från
årskurs 7-9, som hjälper oss när vi anordnar olika aktivitetskvällar eller arrangemang och kommer med idéer på vad vi kan hitta på. Gårdsrådet får man tycka till, komma med förslag till hur Kabyssen ska vara och vilka aktiviteter vi ska satsa på. Man får även hjälpa till med tankar och idéer till oss och andra vuxna som är nyfikna på hur och vad dagens ungdomar tänker och tycker.