Telefon
0505-17028 / 0505-17171

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Norra Kanalgatan 2
546 33 Karlsborg

Hitta hit

Postadress
Storgatan 36
546 32 Karlsborg

Ett fotoprojekt i samarbete med motorburen ungdom, Kulturstugan och fritidsgården Kabyssen. Med stöd från Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen.

Fotoprojekt A-traktor
"Vad är grejen med A-traktorer?"

Under våren 2022 hade vi ett fotoprojekt tillsammans med motorburen ungdom (16-18 år) i Karlsborgs kommun. Vi ställde oss frågor som:

Varför gillar du A-traktorer? Vad är det som är grejen egentligen? Hur ser en typiskt dag med A-traktor ut? Vart åker man? Var stannar man - och varför? Vilka mötesplatser finns det - och vad gör du där? 

Vi träffades, pratade om A-traktorkulturen och introducerade fotografiet som ett konstnärligt uttryck tillsammans med den konstnärliga ledaren och fotografen Gustaf Elias. Möjligheter gavs om att göra en utställning i slutet av projektet. 

..............................................................................................

 

Just nu är projektet vilande, men vid intresse kan det tas upp igen. Tveka inte att höra av dig för mer information, frågor eller om du är intresserad av att vara med! 

Vill du vara med i projektet?

Kontakta Kulturstugan: 0505-170 28 / kulturstugan@karlsborg.se

 

_______________________________________________________

 

Dessa träffar ägde rum under våren 2022:


Fredag 27 maj kl. 20-00-22.00

Häng & snacka med fotograf Gustaf Elias

Plats: Molidens sim- och idrottsanläggning, Karlsborg

Häng & prata foto & A-traktorkultur med fotograf Gustaf Elias! Han kommer att fotografera under kvällen!Torsdag 2 juni kl. 18.00-20.00 

Introduktion & workshop med fotograf Gustaf Elias

Plats: Kabyssens fritidsgård, Karlsborg

Vi introducerar projektet, kikar på fotografierna som Gustaf tagit från tidigare träff, snackar om fotografi & konst och får tips & trix hur en kan fota själv! Vi kollar närmare på komposition, perspektiv och konsten att våga vända, vrida - och fota nära!


Fredag 10 juni kl. 18.00-20.00 
Redigera foton & urval till utställning med fotograf Gustaf Elias

Plats: Kabyssens fritidsgård, Karlsborg

Inför denna träff, ta ett gäng foton med din mobilkamera/kamera som på något sätt speglar din vardag med eller i en A-traktor! Vissa av er kanske var med i torsdags när fotografen Gustaf Elias gav tips och trix om hur en kan fota. Passa på att testa det som han pratade om - komposition, perspektiv & att använda flera "lager" i bilden (förgrund-mellangrund-bakgrund)! Våga fota och våga fota nära! Ta med dessa foton (i mobilen/kameran) till denna kväll, då vi tillsammans kommer att kika närmare på bilderna ni själva fotat, redigera och göra ett urval inför vår framtida utställning!

Hoppa in i din A-traktor och kom till träffarna!Det kostar inget och vi bjuder på fika!

Mer info om den konstnärliga ledaren Gustaf Elias: https://www.gustafelias.com/

 

_______________________________________________________

Ett fotoprojekt i samarbete med motorburen ungdom, Kulturstugan och fritidsgården Kabyssen, med stöd från Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen. 

I kommunen finns en stor A-traktorskultur. Genom denna kontakt med målgruppen (16-18 år) kan vi introducera och arbeta med konst och kultur, samt skapa en mötesplats för samtal och dialog. Vi hoppas att genom projektet kunna få ett utbyte av kunskap för att lättare kunna tillgodose målgruppens behov utifrån deras intresseområden på fritiden. Vi vill att de unga kommuninvånarna ska vara delaktiga i det lokala kulturlivet.