Energi och klimat

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Pengar, hus och elkontakt

I arbetet för att skapa ett hållbart samhälle är energifrågan en viktig del. Dels att minska användningen av energi, att energieffektivisera, men också att styra energianvändningen dit den bäst behövs så att energin används effektivt.

Uppvärmning är en av de stora energislukarna i Sverige. Hur vi värmer våra bostäder har därför stor betydelse för komforten inomhus, för hushållets ekonomi och för vår miljö.

Hjälp med dessa frågor kan man få av kommunens energi- och klimatrådgivare.

Lagstiftningen ställer också krav som kan vara aktuella i frågor om uppvärmning av bostäder. Bland annat ställs krav på besiktning av oljecisterner, krav på att anmäla eller ansöka om tillstånd när en värmepump skall installeras och krav på hur vedeldning i braskaminer och vedpannor sköts.

 • Energi- och klimatrådgivning

  Av kommunens energi- och klimatrådgivare får du opartisk rådgivning om hur du kan minska din energiförbrukning och därmed dina kostnader.

 • Miljöskydd och energi

  Här hittar du information om miljöskydd och energifrågor på kommunalförbundet Miljösamverkan Östra Skaraborgs webbplats.

 • Värmepumpar

  Här hittar du information om värmepumpar på kommunalförbundet Miljösamverkan Östra Skaraborgs webbplats.

 • Energimyndigheten

  Energimyndigheten arbetar för ett hållbart energisystem som är tryggt, konkurrenskraftigt och har låg negativ påverkan på hälsa, miljö samt klimat.

 • Symbol för Klimat 2030

  Klimat 2030 - vi är med!

  Karlsborgs kommun är en del av "Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om" som är en kraftsamling kring att ställa om till ett klimatsmart samhälle.

 • Solcellsstöd

  Har du funderat på solceller? Sista chansen till solcellsstöd!