Nu startar vi fredagsstafetten

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Peter Eklund Karlsborgs Plåtproduktion

5 juni 2020

Fredagsstafetten är stafetten där ni företagare bestämmer vilket företag jag, Johan Almgren, Näringslivsutvecklare i Karlsborg, ska besöka. Först ut är Peter Eklund på Karlsborgs Plåtproduktion AB.

Hur kommer det sig att företaget startade? 

Karlsborgs Plåtproduktion AB grundandes i garaget hemma hos Peter Eklund 1992. Innan hade Peter verkat under en lång tid på flygflottiljen i Karlsborg. Med en verkstadsteknisk gymnasieutbildning och diverse flygtekniska utbildningar från Försvarsmakten så lämpande sig hans kunskaper väl för det framtida yrkesvalet.

Fokus på företaget har sedan starten varit på konstruktion av kundspecifika produkter genom förädling av plåt och rör.

Karlsborgs Plåtproduktion, KPP, är man mångsidiga och tillverkar bland annat arkivsystem, innertak, inredning till hotell och restauranger men även möbler till offentliga miljöer. 

Hur ser framtiden för företaget ut?

Enligt Peter så ser framtiden ljus ut. För tillfället är det full fart på golvet för alla de 25 anställda och man har trots pågående pandemi inte permitterat någon. 

Starten på 2020 har varit fantastisk och man ligger bra till mot budget. Det finns givetvis en viss oro kopplad till coronapandemin men på det stora så känns det bra. 

Vad är det bästa med att vara företagare i Karlsborgs kommun?

-Eftersom vi bor här i Karlsborg så är faktiskt något av det bästa med att vara företagare i Karlsborg den miljö som vi bor och lever i. 

Rent jobbmässigt så har vi ett bra och fungerande nätverk med kollegor i branschen. Vi känner varandra och kan hjälpas åt om det skulle behövas.

Vem skickar du stafettpinnen vidare till och finns det något särskilt du skulle vilja fråga?

-Jag skickar stafettpinnen vidare till Anders Kjellberg på AJ-Transporter och jag skulle vilja veta vad som går bäst. Möbel-, paket- eller tidningstransporter?