Häng på Rödesund

Telefon
0505-17000 (växel)

Besöksadress
Svartfjällsvägen 3

Öppettider
Måndag - Torsdag kl. 07.00 -16.00,
Fredag kl. 07.00 -13.00

Hitta hit

Postadress
546 33 Karlsborg

Kontakter

9 juli 2020

Gräsytan vid Rödesunds torg kan bli sommarens skönaste häng för både boende och besökare. Arbetsmarknadsenheten har tillverkat hängmattor, luffarschack, en spelbana och en aktivitetslåda full med roliga saker fritt att använda för alla under förutsättning att man lägger tillbaka det när man är klar.

Kan ett skönt häng vid Rödesundstorg bidra till centrumutveckling? 

Inom ramen för centrumutvecklingsarbetet, som samlar kommunens olika förvaltningar, fastighetsägare, turistbolag och Karlsborg handel, har det lagts fram förslag på att försöka att göra något med gräsytan vid Rödesundstorg. Det är en relativt outnyttjad yta som är fantastiskt vackert belägen. En lite som en outnyttjad resurs mitt i centrum. 

- Vår förhoppning är att de här relativt små insatserna för att lyfta platsen ska hjälpa till att binda ihop det naturliga stråk som finns mellan kanalen och fästningen och bidra till upplevelsen av centrum, berättar Johan Almgren som är näringslivsutvecklare och den som håller ihop centrumutvecklingsarbetet. 

Blommor och bänkar kompletteras med aktivitetslåda och hängmattor

Gata/Park har som en del ordnat med vackra blomsterarrangemang i stora krukor av cortenstål och redan tidigare ställt ut flera trevliga sittgrupper. Nu har Arbetsmarknadsenheten tillverkat hängmattor med stativ, anlagt en aktivitetsyta och tillverkat en aktivitetslåda full med spännande saker som är fritt för alla att nyttja. Gräsytan vid Rödesundstorg har potential att bli ytterligare ett skönt häng tillika en guldplats för boende och besökare.

- Andra aktivitetslådor i närområdet som vi tagit inspiration har varit uppskattade och man är rädd om sakerna och lägger tillbaka dom när man använt dom. Vi hoppas ju givetvis att så ska bli fallet även här på Rödesund, berättar Anders Utsten, arbetsledare på arbetsmarknadsenheten.

- Förutom att hänga i hängmattorna kan man spela kubb, jenga, plockepinn, yatzy, volleyboll, boccia, strandtennis, tre-i-rad, twister, bananboll med mera, berättar Melwin, Jakob, Astrid och Alva som haft sin feriepraktik på arbetsmarknadsenheten under tre veckor och hjälpt att förverkliga idéerna.

Karlsborg får fler häng

- Vi har flera idéer som utgår från hängmattan som vi håller på att försöka förverkliga. En del kommer att komma på plats redan nu i sommar medan andra behöver lite mer tid och andra är lite mer ”wild and crazy”, berättar Kristian Lagerström som är arbetsmarknadschef. Målsättningen är att skapa samma känsla som vid den mycket populära ”strandbibblan” vid Strandvägen på fler platser runtom i Karlsborg.

Vad är arbetsmarknadsenheten?

Arbetsmarknadsenheten har som målsättning att hjälpa arbetssökande i Karlsborg att ta sig till eller närmare ett arbete och en egen försörjning. Man bedriver som bas en praktisk verksamhet där man utför olika uppdrag åt kommunens förvaltningar, företag, föreningar och privatpersoner. Till arbetsmarknadsenheten kan man vända sig om man behöver hjälp att strukturera sin process antingen genom att man kontaktar verksamheten själv eller genom att få en anvisning via Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller socialtjänsten. Läs mer på www.karlsborg.se/ame.