Kultur- och fritidsnämnden delade ut årets utmärkelser och stipendier

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

2023 års stipendiater av kultur- och fritidsnämndens utmärkelser

13 december 2023

En vintrig förmiddag i Garnisonskyrkan bjöd på en hjärtlig och festlig atmosfär när kultur- och fritidsnämnden delade ut stipendier till tre personer som gjort extraordinära insatser inom sina idrotter och sporter i Karlsborg.

Inger Larsson (L) som är ordförande för kultur- och fritidsnämnden satte tonen för dagen med ett tal om vikten av glädje och engagemang inom fritidsaktiviteterna i Karlsborg. Åskådarna fick uppleva en högtid fylld av glädje och firande där de tre förtjänstfulla individerna var stjärnorna på scenen.

Ceremonin leddes av kultur- och fritidsnämndens ordförande Inger Larsson, kultur- och fritidschef Thomas Blomgren samt föreningskonsulent Thorbjörn Ingvarsson.

Årets stipendiater och motiveringar

Hilma Källström, Karlsborgs bordtennisklubb

För fantastiska insatser redan i tidig ålder där hon slagit sig in i sin åldersklass elit. Med en positiv inställning och ett leende på läpparna går hon en ljus framtid till mötes.

William Brehag von Haugwitz, Karlsborgs motorklubb, Enduro

En ung och lovande talang som redan i tidig ålder visat engagemang, motivation och mod för en ljus framtid i en tuff och krävande sport. 

Christian Eriksson, Ridsport

Under hela sitt yrkesliv har han inspirerat och lärt ut med en enastående förmåga att göra den svåra ridkonsten enkel och glädjefylld. 

Musikunderhållning med lokala talanger

Mellan stipendieutdelningarna bjöd unga musikaliska talanger från Karlsborgs kommun på underhållning, vackert pianospel av Sigrid Nilsson och ett fantastiskt gitarrsolo av Alfred Andersson samt solosång av Elna Johansson.

Det var en morgon fylld av högtid och firande, där gemenskap och glädje stod i centrum.