Karlsborgs kommun köper Idas Brygga

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

19 april 2023

Efter en kort tids förhandlingar med konkursförvaltaren är det nu klart att Karlsborgs kommun köper tomträtten, byggnaderna och inventarierna från konkursboet efter Idas Brygga i Karlsborg AB. Nu pågår ett arbete med att söka efter entreprenörer som är beredda att redan till sommaren bedriva verksamhet på området.

Kommunstyrelsen ordförande Torbjörn Colling (M) säger att det politiska beslutet om förvärvet grundar sig på att det är angeläget att få till en långsiktigt hållbar lösning. Det handlar om ett strategiskt viktigt område som gagnar hela Karlsborg och genom det här köpet skapar vi oss rådighet över platsen så att vi kan påverka den fortsatta utvecklingen. Hela kanalområdet har stor dragningskraft framför allt sommartid och det är verkligen en tillgång för både invånare och besökare, menar Torbjörn. 

Kommunens näringslivsutvecklare Johan Almgren ingår tillsammans med turistchef Jarl Karlsson i den grupp som har i uppdrag att leta entreprenörer. De ser kanalområdet som en central mötesplats både för boende och besökare. 

Kanalområdet är liksom vårt gemensamma vardagsrum, säger Jarl och betonar vikten av att det på området finns ett rikt och varierat utbud av service och näringsställen med hög kvalitet. Johan instämmer och menar också att kommunen i och med köpet får en viktig roll i att säkerställa det. Nu kan vi från kommunens sida skapa förutsättningar för att detta kan bli verklighet. Tillsammans med framtida entreprenörer kan vi vidareutveckla och förbättra platsen för att möta invånarnas och besökarnas behov och önskemål, fortsätter han. 

Söker entreprenörer

Ambitionen är att ha i gång verksamhet redan till sommaren 2023 och nu inleds ett intensivt arbete med att hitta intresserade entreprenörer. Målsättningen är att få in flera näringsidkare med olika inriktning. En mångfald av verksamheter gör hela området mer attraktivt och vi vill därför skapa möjligheter för flera olika näringsidkare att verka på området, säger Jarl. I dagarna kommer vi att gå ut med en intresseförfrågan i olika medier och vi hoppas nu på ett stort intresse, fyller Johan i och skickar med en uppmaning till dem som är intresserade att kontakta kommunen för en fortsatt dialog.  

Kontakt och information

Turistchef Jarl Karlsson, 070-572 35 45, jarl.karlsson@karlsborg.se

Näringslivsutvecklare Johan Almgren, 070-199 22 40, johan.almgren@karlsborg.se

Efter att köpet av tomträtt, byggnader och inventarier från konkursboet efter Idas Brygga i Karlsborg AB blev klart inledde Karlsborgs kommun ett intensivt sökande efter entreprenörer med ambitionen att få igång verksamhet redan till årets sommarsäsong. Drygt 20 företag har lämnat in intresseanmälningar och nu pågår en utvärdering som ska mynna ut i ett beslut om vilka kommunen tänker gå vidare med.

Nyheter Näringsliv

  • Illustration med information om att socialförvaltningen åker på turné för att informera om sin verksamhet samt rekrytera nya medarbetare

    Vi åker på turné

    5 april 2024

    Socialförvaltningen åker på turné runtom i vår kommun för att informera om sina verksamheter och även leta nya medarbetare.

  • Idas Brygga - Vy från norra kanalområdet

    Kanalområdet öppnar upp till sommaren

    28 mars 2024

    Karlsborgs kommun och Tiveds Lanthandel har nu omformulerat sitt hyresavtal gällande restauranglokalen på kanalområdet, den planerade restaurangverksamheten ska nu flytta in där Idas Brygga tidigare låg. Även ett nytt avtal kopplat till hotellverksamheten är tecknat. Tillsammans med befintliga verksamheter fylls Karlsborgs brygga med liv inför sommaren.

  • Medarbetare som hackar lök

    Gratis utbildning i Livsmedelshygien

    28 mars 2024

    Inbjudan till gratis Utbildning i Livsmedelshygien den 29 april

Fler nyheter