AME startar ny grupp för arbetssökande

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Spelplanen ett verktyg inom 7tjugo

11 mars 2022

7Tjugo handlar om att sätta personlig utveckling i fokus – nu startar arbetsmarknadsenheten nya grupper! Den första gruppen som träffats kontinuerligt 12 gånger är väldigt nöjda och upplever att det varit en stor källa till både skratt och nya insikter.

Under våren -21 utbildades personalen på arbetsmarknadsenheten i 7Tjugo-metoden. Metoden är framtagen och utvecklad av Swedish Empowerment center i Borlänge är ett gemensamt verktyg för arbetsmarknadsenheter runt om i hela Skaraborg. Utbildningen har fått goda omdömen och uppskattats av både deltagare och handledare.

Vad är 7Tjugo? 

7tjugo är en väletablerad metod och förhållningssätt som grundas i empowermentpedagogik. Empowerment kan enklast förklaras som motsatsen till inlärd hjälplöshet. Det är medvetande om att styra och bestämma över sitt eget liv och ta eget ansvar. Man arbetar med involveringspedagogik och lösningsfokuserat förhållningssätt. Inom 7Tjugo menar man att vi ska vara nyfikna, ovetande och icke-värderande. Då kan vi hjälpa människor att hitta sina egna vägar och val.

- Syftet med att delta i 7tjugo är att medvetandegöra och vidga individens perspektiv på sig själv. Fokus ligger på personlig utveckling och förändringsprocesser, berättar Josefine Lindroth och Anders Utsten som är handledare för kursen.

I 7tjugo kommer du att få delta i olika övningar och sedan utvärdera dem tillsammans med din grupp och din handledare. Övningarna berör teman som bland annat kommunikation, förhållningssätt, bemötande och ansvar.

Det är vanligt, och även önskvärt, att övningarna väcker funderingar och tankar på sig själv och sin levnadssituation. Genom att prata om övningarna tillsammans med övriga deltagare så ökar chansen att du utvecklar förståelse både för dig själv och för andra. Vi vågar också utlova en hel del skratt!

Vill du ha mer information om om vad 7Tjugo är så är du varmt välkommen att kontakta oss på arbetsmarknadsenheten! Du kan även läsa mer om 7Tjugo och empowermentpedagogik på empowercenter.se