Fredagsstafetten rullar vidare

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Anders framför sitt företag

12 juni 2020

Fredagsstafetten är stafetten där ni företagare bestämmer vart jag, Johan Almgren, näringslivsutvecklare i Karlsborg, ska åka. Idag träffar jag Anders Kjellberg på AJ Transporter.

Hur kommer det sig att företaget startade? 

AJ Transporter grundades i Karlsborg redan 1974 som Per & Oves Åkeri. Det var Anders pappa och en kompis till honom som startade åkeriet.

1987, efter något år på Vanäsverken, så köper Anders in sig i bolaget och blir då ägare till 50% tillsammans med sin far. Sedan 2009 äger Anders själv företaget.

Man står idag på fyra olika ben. Tidningstransporter, Posten, möbelleveranser och expressgods och sysselsätter ungefär 30 personer. Man har bilar stående i Karlsborg, Tibro och i Skövde. 

Hur ser framtiden för företaget ut?

Anders berättar att man ser optimistiskt på framtiden även om det varit en del sömnlösa nätter inledningsvis under pandemin. Fortsätter det enligt planering så väntar inköp av fler lastbilar och nyrekrytering av personal till hösten. 

En stor utmaning för Anders är just rekrytering av ny personal, särskilt inom möbeltransport.

Ett av ledorden i företaget är lösningsfokus. Man är ett serviceföretag och lägger stort fokus på att göra en bra behovsanalys på sina kunder - Vad vill kunden egentligen ha? Löser man behovet så har man oftast en bra kund som är återkommande. 

Vad är det bästa med att vara företagare i Karlsborgs kommun?

- I Karlsborg finns så otroligt mycket kvalité till så låga kostnader. Karlsborg är en ort som är lugn och trygg, en riktig "Guldplats". Anders trivs med att ha sin bas i Karlsborg även om han de senaste åren spridit ut bilarna på andra orter i Skaraborg. 

Peter på Karlsborgs Plåtproduktion har skickat med en fråga, Vad går bäst? Möbel- , Paket- eller tidningstransporter?

- Även fast vi länge vetat om att tidningsbranschen är "utdöende" så har det länge varit en väldigt stor och viktig del i vårt företag. Det står för ungefär 20% av vår omsättning. Resterande 80% är fördelade jämnt mellan möbler och pakettransporter.

Vem skickar du stafettpinnen vidare till och finns det något särskilt du skulle vilja fråga?

- Jag skickar stafettpinnen vidare till Marie Nordh på Mölltorps Gjuteri och jag skulle vilja veta till hur många länder man är och har varit Kunglig hovleverantör till?