Améle - Socialsekreterare

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Foto på socialsekreterare Améle

"Det bästa med att arbeta här är att man känner sig glad när man kommer hit"

Améle Jaiem är socialsekreterare inom Socialförvaltningen. 

Vad innebär din tjänst?    

Jag jobbar som försörjningsstödshandläggare, vilket handlar om att stödja individen i samhället utifrån det ekonomiska perspektivet.  Jag handlägger ärenden och fattar beslut om försörjningsstöd och andra insatser för att stödja individen till självförsörjning.  Vi är två kollegor som jobbar ihop med ekonomiskt bistånd och vi kommer varandra väldigt nära.   

Hur ser en typisk dag ut?    

En typisk dag är fullspäckad och jag gillar det! Ingen dag är lik den andra, vilket känns mycket spännande och utvecklande. Vi lär oss hela tiden nya saker genom intryck från kollegor, klienter och samtal som man har och det är roligt!  

Oftast träffar vi klienterna på vår arbetsplats (Individ- och familjeomsorgsenheten) eller i klientens sysselsättning, t ex via Arbetsmarknadsenheten, som vi samarbetar mycket med  på individens väg till  självförsörjning. Det är en hel del personliga möten under arbetsdagarna, men också dokumentation och utredningsarbete.  

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?    

Jag brinner för huvuduppgiften som handlar om att handlägga och erbjuda stöd, det kan vara ekonomiskt eller annan form av stöd på vägen till självförsörjning. Samt att se förändringsarbetet som sker hos individen.
Sen är trivseln på arbetsplatsen och det fina kollegiala samspelet en avgörande faktor såklart. Vi är en liten enhet och har nära till varandra, vilket skapar goda förutsättningar för ett nära samarbete oss emellan och effektiviserar arbetet. Det är en härlig atmosfär med en ömsesidig respekt för varandra. Jag har jobbat här i 7 år snart och ser mig kvar under lång tid framöver.  

 

Vad är det bästa med att jobba i Karlsborgs kommun?    

Jag upplever att Karlsborgs kommun verkligen anstränger sig för att behålla sina medarbetare och satsar på att det ska finnas bra förmåner för oss anställda. Vi har flera olika friskvårdsförmåner, upplever att det är fler än hos många andra arbetsgivare. 

När det gäller den specifika arbetsplatsen så är det bästa med att arbeta här att man känner sig glad när man kommer hit.
  

Du bor inte i Karlsborg, vad är fördelarna som gör att du ändå väljer att pendla?   

Jag tycker att det är skönt att inte bo och jobba på samma ort i mitt yrke och upplever att det ger större möjligheter till återhämtning när jag är ledig.  

Vi har också en engagerad chef som jobbar för att vi ska vara delaktiga i verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete, vilket också bidrar till att jag trivs och gärna pendlar för att ha de förutsättningarna.