Kriget i Ukraina

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Karta med förstoringsglas över Ukraina

Karlsborgs kommun bevakar och följer utvecklingen i omvärlden med anledning av kriget i Ukraina. Här hittar du information och länkar för att kunna följa det aktuella läget samt råd om din egen krisberedskap och hur du kan hantera oro.

 • Other languages

  Information from authorities about the war in Ukraine in other languages.

 • Stöd vid oro

  Situationen i omvärlden väcker tankar och kan skapa oro hos både vuxna och barn. Här hittar du länkar till sidor med information och verktyg som kan vara ett stöd för att hantera oro.

 • Informationspåverkan och källkritik

  Rysslands invasion av Ukraina är en av de allvarligaste säkerhetspolitiska händelserna i vårt område sedan en mycket lång tid tillbaka och just nu kräver läget i omvärlden att vi är extra uppmärksamma på det vi hör, ser och läser. Källkritik är svårt, men det finns mycket du kan göra för att bli bättre.

 • Om kriget i Ukraina

  Ryssland har inlett en invasion av Ukraina. Här hittar du samlad information från svenska myndigheter.

 • Migrationsverkets infor­ma­tion med anled­ning av situ­a­tionen i Ukraina

  På Migrationsverkets hemsida finns information om situationen i Ukraina och vad som gäller för personer som söker sig till Sverige med anledning av konflikten. Sidan uppdateras kontinuerligt.

 • Skylt för skyddsrum

  Skyddsrum

  Skyddsrum är till för att ge befolkningen ett fysiskt skydd i händelse av krig. Men vad är egentligen ett skyddsrum? Var finns de och vem ansvarar för dem? Det kan du läsa om här.

 • Hesa Fredrik, varningssignal Viktigt meddelande till allmänheten

  Varningssystem i Karlsborg

  I Karlsborgs kommun finns varningssystem/utomhuslarm som är till för att varna allmänheten vid exempelvis gasutsläpp, en stor brand eller annan stor olycka. Vid dessa händelser kallas larmet för VMA (Viktigt meddelande till alllmänheten). Samma utomhuslarm används också vid krigsfara och är då ett så kallat beredskapslarm. I centrala Karlsborg finns också ett särskilt larm direkt kopplat till ammunitionsfabriken Nammo.

 • Bild på broschyren Om krisen eller kriget kommer

  Om krisen eller kriget kommer - din egen krisberedskap

  Din kommun ansvarar för att bland annat äldreomsorg, vattenförsörjning, räddningstjänst och skola fungerar även vid en samhällskris. Du som privatperson har också ett ansvar. Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som orsakat den.