Nya näringslivsutvecklaren är på plats

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Catrin Skane - näringslivsstrateg

8 mars 2024

Catrin Skane är sedan 1 mars kommunens nya näringslivsutvecklare.

Hej Catrin, vem är du?

Jag kommer ursprungligen från Kristinehamn, men har bott i Karlsborg i drygt 18 år. Jag bor i Mölltorp och lever tillsammans med min sambo Peter och 3 hemmavarande tonåringar + 1 vuxen tjej som har flyttat hemifrån.

Vi älskar djur och natur och har två hundar, en häst, en katt och en båt och den tid som inte läggs på jobb, hamnar på att supporta våra ungdomar i olika aktiviteter, umgås med vänner eller kolla på en riktigt bra serie. 

Jag har en bakgrund både från servicebranschen där min familj drivit restaurang vid två tillfällen, men även från Försvarsmakten där jag tjänstgjorde under nästan 8 år. Sadlade om till projektledare och har jobbat med flera olika roliga projekt under åren i vårat företag Expeditionary som vi drivit i över 9 år. 

Vi har haft en ganska bred inriktning i vårt bolag och jobbat med allt från Expeditionsledare till Det största Äventyret och projektledning av olika typer av filmprojekt, till att projektleda olika uppdrag inom både evenemang, salladsindustrin och pappersindustrin, där jag precis avslutat ett uppdrag.

Det absolut roligaste uppdraget jag haft var nog att starta igång projekt Location Karlsborg som syftade till att kommunen skulle locka till sig olika filmprojekt, men jag har haft turen att jobba med så mycket roligt, så det är svårt att välja.

De senaste åren har jag även arbetad med att vara en inkubator till att våga utveckla företagsidéer och jag har också arbetat en del med att stötta olika företag i företagsutveckling. 

Vad var det som lockade dig att söka tjänsten som näringslivsstrateg?

Att genom kommunen få jobba med näringslivet FÖR näringslivet är faktiskt lite av mitt drömjobb! Jag har länge strävat efter att komma hit, så att nu vara här känns fantastiskt roligt! 

Jag har lärt mig många olika saker under mina egna företagarår och jag hoppas att jag kommer kunna bidra med både inspiration, innovation och energi, samtidigt som jag vill bidra till att agera som en stabil lots för både befintliga och nya företag i kommunen. 

Något som är väldigt viktigt för mig är att det ska kännas prestigelöst, vi ska jobba mot gemensamma mål, med de olika styrkor och krafter enskild besitter och att det alltid finns flera sätt att lösa en utmaning på.

Vad ser du som särskilt intressant och viktigt inom ramen för uppdraget här i Karlsborg?

Inom mitt uppdrag så känns det särskilt viktigt att hitta en bra balans mellan stöd till befintliga företagare, kommunen samt att stötta etableringen av nya entreprenörer till vår kommun. Jag ser också vikten av att jobba med näringslivsfrågor och skolan, så att våra unga vill verka för vår kommun och landsbygden i framtiden.

Jag vill fortsätta utveckla en bra invånardialog kring vilken service man skulle vilja se utvecklas eller som man i dag tycker saknas. En typ av kundanalys som på så vis kommer vi kunna skapa bra grundade förutsättningar för nya entreprenörer som vi kan hjälpa i ett idéstadie kring nya företag eller kanske utvecklas till nya idéer för våra befintliga. 

Min yttersta uppgift är att skapa bra förutsättningar för tillväxt, både vad gäller befintliga företag men också hitta rätt för de entreprenörer som kan tänka sig etablera sig i vår kommun. 

Jag vill fortsätta det fina arbetet som bland annat min företrädare Johan påbörjat, kopplat till bra mötesplatser för innovativa tankar och idéer, där vi kan hjälpas åt att tänka gemensamt genom olika branscher och stötta varandra. 

Jag vill jobba för ett gott företagsklimat där man som företagare känner att det är enkelt att driva verksamhet och att utvecklas under goda former, där en entreprenör kan förverkliga sina drömmar och samtidigt skapa en bra och fin service till våra invånare i kommunen.

Vad ser du som Karlsborgs främsta styrkor inom näringslivsområdet?

Jag upplever att det finns en väldigt stark vilja och kraft att utveckla en fin plats att både verka och bo i - man vill åt samma håll - framåt!

En styrka är också att vi är en ganska liten kommun, vilket innebär att vi kan ha korta led i jämförelse med en stor kommun och vi kan samarbeta på ett följsamt sätt och stötta varandra.

Slutligen, vilken är din guldplats i Karlsborg?

Min guldplats - det är nog vid en egen liten ö uppe i Ombo öar med båten.