Äntligen klart med Nya Strandskolan!

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

2 juni 2023

Efter en process under ett par år med överklagande av bygglov och smärre korrigeringar i ritningsmaterialet står det nu klart att byggnationen kommer igång.

Nya Strandskolan är efterlängtad av såväl elever som personal. Det kommer att bli en ordentlig kvalitetshöjning i nya ändamålsenliga lokaler där stor hänsyn har tagits till modern pedagogisk verksamhet. Att det blir en samlad skolbyggnad i stället för dagens skola som är uppdelad på många separata byggnader kommer också att innebära många positiva effekter, exempelvis att slippa lägga tid på förflyttning och klädbyten. 

Arbetet börjar nu omgående med markberedning för och etablering av de paviljonger som ska användas som ersättningslokaler under byggnationen.

Information om byggnationen kommer fortlöpande och vi kommer fortsättningsvis att hålla sidan om Nya Strandskolan uppdaterad.

 

Tidigare nyheter om Nya Strandskolan

 • Modulerna som ska fungera som tillfälliga lokaler under ombyggnationen

  Lägesuppdatering Nya Strandskolan - Tillfälliga lokaler på plats

  7 juli 2023

  Under måndagen påbörjades arbetet med att montera moduler innehållande de tillfälliga lokalerna under byggnadstiden.

 • Drönarfoto över Strandskolan - vy från nordväst

  Äntligen klart med Nya Strandskolan!

  2 juni 2023

  Efter en process under ett par år med överklagande av bygglov och smärre korrigeringar i ritningsmaterialet står det nu klart att byggnationen kommer igång.

 • Illustration över Nya Strandskolan med vy från sydöst

  Bygglov för Nya Strandskolan

  30 januari 2020

  Vid byggnadsnämndens sammanträde 2020-01-23 fattades beslut om bygglov för Nya Strandskolan. Förutom byggnation av en ny skola omfattar även bygglovet två förrådsbyggnader och nio parkeringsplatser.

Fler nyheter