Stort intresse för Idas Brygga

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Kommunstyrelsen ordförande Torbjörn Colling (M) säger att det politiska beslutet om förvärvet grundar sig på att det är angeläget att få till en långsiktigt hållbar lösning. – Det handlar om ett strategiskt viktigt område som gagnar hela Karlsborg oc

4 maj 2023

Efter att köpet av tomträtt, byggnader och inventarier från konkursboet efter Idas Brygga i Karlsborg AB blev klart inledde Karlsborgs kommun ett intensivt sökande efter entreprenörer med ambitionen att få igång verksamhet redan till årets sommarsäsong. Drygt 20 företag har lämnat in intresseanmälningar och nu pågår en utvärdering som ska mynna ut i ett beslut om vilka kommunen tänker gå vidare med.

När utvärderingen är klar inleds en fördjupad dialog med ett antal entreprenörer för att diskutera detaljerna. Vi har blivit presenterade många riktigt intressanta koncept och det ser ut som att det kommer kunna erbjudas ett varierat utbud redan till sommaren, säger turistchef Jarl Karlsson som tillsammans med kommunens näringslivsutvecklare Johan Almgren deltar i arbetet med utvärderingen. Detaljerna är inte klara än och det finns ett antal frågor som behöver lösas ut innan kommunen kan ta steget att teckna hyresavtal med aktuella entreprenörer. Men ambitionen är att ha avtalen på plats under maj månad, klarlägger Johan.

Från kommunens sida är det viktigt att i dagsläget både ha ett kortsiktigt och ett långsiktigt perspektiv i den fortsatta planeringen. Det kommer bland annat visa sig i samarbetet med framtida entreprenörer. Inledningsvis väljer vi en kortare avtalsperiod för att inte låsa fast vare sig kommunen eller hyresgästerna i ett åtagande som sträcker sig långt fram i tiden. Det blir bäst så för alla parter, menar han vidare. Tanken är att utvärdera avtalen efter sommarsäsongen och därefter planera för området på längre sikt. Efter sommaren har vi en tydligare bild av vad som funkar bra och hur boende och besökare har upplevt det. Detta får vi sedan diskutera med företagen för att se hur vi ska gå vidare, säger Jarl. Men nu har vi framför allt fokus på årets sommarsäsong och det ser lovande ut. Med tanke på hur många intressanta förslag vi har fått in har jag stora förhoppningar om en riktigt bra sommarsäsong på kanalområdet i år, säger Jarl.

Karta över området

Här kan du ta del av kartskiss med beskrivning över byggnaderna som pdf:

Idas Brygga - Karta byggnader inkl beskrivning

Nyheter Näringsliv

  • Illustration med information om att socialförvaltningen åker på turné för att informera om sin verksamhet samt rekrytera nya medarbetare

    Vi åker på turné

    5 april 2024

    Socialförvaltningen åker på turné runtom i vår kommun för att informera om sina verksamheter och även leta nya medarbetare.

  • Idas Brygga - Vy från norra kanalområdet

    Kanalområdet öppnar upp till sommaren

    28 mars 2024

    Karlsborgs kommun och Tiveds Lanthandel har nu omformulerat sitt hyresavtal gällande restauranglokalen på kanalområdet, den planerade restaurangverksamheten ska nu flytta in där Idas Brygga tidigare låg. Även ett nytt avtal kopplat till hotellverksamheten är tecknat. Tillsammans med befintliga verksamheter fylls Karlsborgs brygga med liv inför sommaren.

  • Medarbetare som hackar lök

    Gratis utbildning i Livsmedelshygien

    28 mars 2024

    Inbjudan till gratis Utbildning i Livsmedelshygien den 29 april

Fler nyheter