Alla nyheter inom Näringsliv och arbete

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Här hittar du fler nyheter inom området Näringsliv och arbete.

Alla nyheter inom Näringsliv och arbete

 • Hund ligger i gräset

  Hunddagis får ny huvudman

  8 november 2022

  Från och med 1 januari kommer en ny huvudman att driva Hunddagiset 4 ben. Verksamheten kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare och det finns många av spännande idéer om hur verksamheten ska utvecklas och få fler ben att stå på...

 • Symbol visionsarbete "Karlsborg 2035"

  Nu är visionen "Karlsborg 2035" antagen

  26 september 2022

  Sedan våren 2021 har Karlsborgs kommun arbetat med att ta fram en ny vision och 26 september antogs den av kommunfullmäktige. Visionen sträcker sig fram till 2035 och ska vara utgångspunkten för den framtida planeringen både på kort och lång sikt.

 • Håll Karlsborg rent - gå aldrig förbi skräp!

  Håll Sverige rent dagen 17 september

  8 september 2022

  Lördag 17 september kan du göra skillnad! Det är nämligen world cleanup day tillika Håll Sverige Rent dagen. Anmäl dig som skräpplockare och gå ut och plocka skräp var du vill, hur du vill, med vem du vill och hur länge du vill!

 • Grafik om SCB:s medborgarundersökning 2022

  Medborgarundersökning 2022 - Gör din röst hörd

  26 augusti 2022

  Under hösten 2022 genomför Statistiska centralbyrån (SCB) och Karlsborgs kommun en medborgarundersökning för att ta reda på vad invånarna tycker om Karlsborg. 1000 Karlsborgsbor har valts ut för att medverka i undersökningen.

 • Man sätter upp lampa åt äldre

  Servicetjänster för äldre är igång med nytt telefonnummer

  6 april 2022

  Servicetjänster är en kostnadsfri tjänst för pensionärer med syfte att förebygga fallolyckor. Det kan handla om enkla saker som att byta batterier i brandvarnaren, byta en lampa eller att sätta upp gardiner. Under pandemin har dessa tjänster fått ta paus men sedan en tid tillbaka så är deom igång igen. Nu med nytt telefonnummer. Klicka på rubriken för att läsa mer.

 • Feriepraktik 2022

  15 mars 2022

  Ansökan till årets feriepraktik är öppen hela mars månad för ungdomar 15-17 år.

 • Spelplanen ett verktyg inom 7tjugo

  AME startar ny grupp för arbetssökande

  11 mars 2022

  7Tjugo handlar om att sätta personlig utveckling i fokus – nu startar arbetsmarknadsenheten nya grupper! Den första gruppen som träffats kontinuerligt 12 gånger är väldigt nöjda och upplever att det varit en stor källa till både skratt och nya insikter.

 • Kommunstyrelsens ordförande Catarina Davidsson håller dokumentet om medborgarlöftet framför sig.

  Medborgarlöfte för ett tryggare Karlsborg

  17 februari 2022

  Karlsborgs kommun och Polisen samverkar på olika sätt för att göra Karlsborg till en trygg och säker plats att besöka, leva och verka i. En viktig del i den samverkan är det som kallas medborgarlöfte till kommunens invånare.

 • Symboler för värdeorden i visionsarbetet

  Visionsarbetet - Nu går vi in i nästa fas

  3 januari 2022

  Under hösten 2021 har vi hämtat in underlag till vår nya vision "Karlsborg 2035". Tack alla ni som bidrog med kloka och inspirerande tankar och idéer om hur ni vill ha vårt Karlsborg i framtiden!

 • Filmpremiär för Digitala studiebesök

  Filmpremiär digitala studiebesök

  10 december 2021

  Filmpremiär för Digitala studiebesök med bubbel och popcorn i Carl Johanskolans Aula och klassrum. Företagare, arbetssökande, elever, politiker och tjänstepersoner från kommunen hade bjudits in för få information och se ett urval av de filmer som spelats in under lite festliga former.

 • Karlsborg Elmia

  Karlsborgsföretag på Elmia Subcontractor i Jönköping

  11 november 2021

  Elmia Subcontractor är tillbaka. Mässan som kallas för tillverkningsindustrins starkaste arena har haft en ofrivillig paus under 2020 men är nu äntligen tillbaka i Jönköping. Vi var länge osäkra på om det skulle bli någon mässa i år men efter att vi fick besked från arrangören om att mässan kunde genomföras på ett säkert och tryggt sätt så fanns det inga tveksamheter om att företagarna från Karlsborg skulle delta.

 • Illustration med person och pratbubbla med ett frågetecken i

  Tack alla ni som medverkade i Medborgarundersökningen!

  4 november 2021

  Årets medborgarundersökning är genomförd och den 3 november var sista svarsdag. Tack alla ni som medverkade!

 • Handskar, hammare och spik

  Servicetjänster för pensionärer åter igång

  1 november 2021

  Servicetjänster eller Fixarmalte som det också kallas handlar om enklare tjänster för pensionärer med avsikt att förhindra fallolyckor i hemmet. Under pandemin har dessa tjänster av förklarliga skäl pausat men nu startar den verksamheten återigen upp efter pandemin.

 • SMHI:s tre olika symboler för vädervarningar

  SMHI inför nytt system för vädervarningar

  22 oktober 2021

  Under senare delen av hösten 2021 (oktober-november) planerar SMHI att gå över till ett förnyat vädervarningssystem med konsekvensbaserade varningar. Planerat datum för övergången till det förnyade vädervarningssystemet är den 26 oktober 2021. Skulle det vara ett komplicerat väderläge den 26 oktober finns två primära reservdatum; 28 oktober och 2 november.

 • Digitala Studiebesök i Karlsborg

  Premiär för Digitala studiebesök

  18 oktober 2021

  Nu är det äntligen premiär för den första filmen i en serie av Digitala studiebesök på olika arbetsplatser runtom i kommunen. Först ut av de 10 filmerna som är tänkta att öka kunskapen om vår lokala arbetsmarknad är Mölltorps gjuteri. Filmerna har möjliggjorts med hjälp av medel från DUA som betyder delegationen för unga i arbete.

 • Politisk frågestund på Bio Casablanca

  Intressant kväll på Bio Casablanca

  6 oktober 2021

  Visionsarbetet hade under tisdagskvällen fokus på värdeorden "mod" och "delaktighet" och vad kan då passa bättre än en politisk frågestund? Engagerade invånare hade lämnat in intressanta frågor i förväg som våra folkvalda politiker ägnade kvällen åt att svara på inför en publik på cirka 20 personer.

 • Håll Sverige Rent dagen 18 sep 2021

  Karlsborg topp 5 i Sverige på att plocka skräp!

  21 september 2021

  Lördagen genomfördes Håll Sverige Rent dagen runtom i Sverige. Karlsborg uppmanade alla att anmäla sig till dagen på olika sätt. Under dagen bemannades två stationer med politiker och tjänstemän från kommunen för att dela ut skräppåsar och prata vision 2035 och samla in förslag. Man kunde även samtala med tre killar som kör EPA-traktor.

 • Symbol visionsarbete "Karlsborg 2035"

  Nu kör vi igång vårt visionsarbete "Karlsborg 2035"!

  14 september 2021

  Karlsborgs kommun har satt igång arbetet med en ny vision som ska ersätta den tidigare "Vision 2020". Den nya visionen ska vara vår vägvisare in i framtiden och kommer att sträcka sig till år 2035 och heter därför "Karlsborg 2035".

 • Håll Sverige Rent dagen 18 sep 2021

  Karlsborg plockar skräp 18 september

  13 september 2021

  Var med och gör skillnad! Lördagen den 18 september är det Håll Sverige Rent dagen i hela Sverige. Karlsborg uppmanar både boende och besökare att inte gå förbi skräp. 10-13 finns det representanter från kommunen på plats för att ge tips, svara på frågor och höra vad du tycker är viktigt när det gäller hållbarhet över en kopp kaffe!

 • AME Triathlon 2021

  AME genomförde Triathlon för andra året i rad

  10 september 2021

  För andra året i rad genomförde arbetsmarknadsenheten AME Thriathlon. Syftet var att att konkret och handgripligt inspirera till förbättrad hälsa. Alla deltagare valde nivå och ansträningsgrad själv. Om man ville och kunde körde man alla tre grenarna som simning, cykling och löpning (alternativt gång). Det blev en fantasisk dag med många skratt och underbart väder!

 • Papper i olika färger, formade som händer

  Nominera till årets stipendier/utmärkelser

  26 juli 2021

  Mellan 1 till 31 augusti är nomineringsperioden öppen för Kultur- och fritids stipendier och förtjänstfulla insatser.

 • Person med rullator

  Handlingsstöd till +70 avslutas

  21 juni 2021

  Karlsborgs kommun har sedan pandemin tog fart samarbetat med Svenska kyrkan för att hjälpa +70-åringar att handla. Syftet har varit att minska risken för personer i riskgrupp att bli smittade av covid-19. Nu är alla i målgruppen vaccinerade och vecka 25 avslutas därför projektet.

 • Lägereld vid sjön

  Arbetslag för naturnära arbeten

  9 juni 2021

  Karlsborgs kommun har beviljats pengar från Länsstyrelsen för att starta upp ett arbetslag för Naturnära jobb. Förhoppningen är att arbetslaget ska vara igång innan midsommar. Målsättningen är att personerna som anställs ska komma närmare arbetsmarknaden och samtidigt bidra till långsiktigt hållbart nyttjande av Karlsborgs naturtillgångar.

 • Liten pojke simmar under vatten

  Sommarsimskola 2021

  19 maj 2021

  Nu är det dags för sommarsimskola igen!

 • Tommy gör digitala studiebesök

  Digitala Studiebesök

  7 maj 2021

  Arbetsmarknadsenheten kommer med start i maj fram till oktober göra digitala studiebesök hos olika arbetsgivare i Karlsborg. Syftet är att lyfta fram arbetsgivare i Karlsborg, deras behov av kompetens och vilka vägar som finns för att kvalificera sig för en anställning.

 • Möte mellan tre personer på ett kontor

  Cresco Creare - Skaraborgsprojekt för arbetsökande

  15 april 2021

  Cresco crear betyder växa och utvecklas och är namnet på ett ESF-projekt som arbetsmarknadsenheten i Karlsborg är en del av. Projektet syftar till att stötta arbetssökande att närma sig arbete eller studier med hjälp av en dansk metod.

 • Elev sitter vid dator och anteckningar på papper

  Näringslivsregister för Karlsborg

  6 april 2021

  Nu kan du lättare hitta information om vilka företag och organisationer vi har i Karlsborgs kommun

 • Arbetsmarknadsenheten utökar samverkan med Second Hand

  Arbetsmarknadsenheten utökar samverkan med Second hand

  26 mars 2021

  Sedan en tid tillbaka så har arbetsmarknadsenheten fördjupat samarbetet med PMU Återbruket second hand. Samarbetet möjliggör att butik och mottagningen kan hållas öppet, att verksamheten kan överleva coronapandemin och att arbetsmarknadsenhetens personal och deltagare kan vara med och göra skillnad.

 • Arbete på cafe

  Digitala tjänster som underlättar när du ska rekrytera

  26 mars 2021

  Arbetsförmedlingen har genom sin digitaliseringresa tagit fram flera nya verktyg som kan underlätta för dig som ska rekrytera. Här hittar du ett urval samlade i en pdf.

 • Fotbollsspelare

  Stödpaket till föreningar med anledning av corona pandemin

  24 mars 2021

  Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om ett stödpaket till föreningar med anledning av corona pandemin.

 • Ung Drive Karlsborg

  Ansök till Ung Drive 2021

  8 mars 2021

  Är du ung och intresserad av att starta eget företag sommaren 2021? Karlsborgs kommun samarbetar med Ung Drive som hjälper ungdomar att start sina egna sommarföretag. I Ung Drive Academy får du som är 15-18 år hjälp att starta ett eget företag och tjäna egna pengar under sommarlovet. På vägen lär du dig om att driva företag och testa hur det är.

 • Fyra glada barn

  Anmälan till feriepraktik 2021 öppen

  2 mars 2021

  Äntligen finns samtliga feriepraktikplatser publicerade och är öppna att söka.

 • Logotyp för Skaraborgs kommunalförbund

  Skaraborgs Kommunalförbund till regeringen - behovet av stöd till näringsidkare är akut

  11 februari 2021

  I en skrivelse till regeringen beskriver de 15 medlemskommunerna i Skaraborgs Kommunalförbund det akuta behovet av stöd till näringsidkare, främst till besöksnäringen. Situationen är nu ohållbar där risken är överhängande att många företag tvingas till att stänga ner sina verksamheter.

 • Västra Vätterleden

  Flera nya arbetsmarknadsutbildningar

  1 februari 2021

  Är du intresserad av att arbeta som kock, vårdbiträde eller varför inte busschaufför? Ja, detta är bara några exempel på yrken som det just nu är brist på i Sverige. Genom att gå en arbetsmarknadsutbildning så kan du bli den som får jobbet!

 • Miniräknare och pengar

  Nu finns ett nytt statligt stöd att söka

  14 januari 2021

  Driver du enskild firma och har drabbats ekonomiskt av coronapandemin? Då kan du söka omsättningsstöd. Sista ansökningsdag 31 januari 2021.

 • Ung kvinna håller i mobiltelefon

  SMS till allmänheten den 14 december

  11 december 2020

  På måndag den 14 december kommer det att skickas ett sms till alla mobiltelefoner i landet. Avsändare är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten och texten är en uppmaning om att följa de nya skärpta råden som börjar gälla från och med måndag.

 • Hand håller i mobiltelefon, i bakgrunden julgran och julgranskulor

  Kontaktcenters öppettider under jul- och nyårshelgen

  10 december 2020

  Under jul- och nyårshelgen har vårt gemensamma kontaktcenter för Hjo, Tibro och Karlsborgs kommun andra öppettider än de ordinarie.

 • Hemtjänst, kommunbil

  Digitala tjänster för arbetsgivare

  26 november 2020

  Arbetsförmedlingen erbjuder ett omfattande utbud av digitala tjänster för arbetsgivare som behöver anställa. Här är en pdf med länkar till några av de mest användbara tjänsterna.

 • Illustration av bokstäverna CV

  AME erbjuder deltagare hjälp med att skriva CV

  12 november 2020

  Oavsett vilken bakgrund du har så är det viktigt att ha ett uppdaterat CV när du är arbetssökande. Idag sker jobbansökningar oftast digitalt och då kräver arbetsgivaren att du bifogar ditt cv. Men hur skriver man då ett cv? Ja, den frågan har många svar och med dagens teknologi är det bara din egen fantasi som sätter gränser!

 • Stolpladan i Skolskogen, Mölltorp

  Stolpladan i skolskogen är klar

  9 november 2020

  Nu är Mölltorpsskolans stolpbod klar för invigning. Här kommer det blir det mysigt att sitta och äta sin mat när det regnar eller när man bara vill vila efter lek i skogen.

 • Arbetsmarknadsenheten renoverar möbler

  Möbler i kommunhus fräschas upp

  2 november 2020

  Det går att spara både pengar och miljö genom att renovera. För arbetsmarknadsenheten blir renoveringen av lunch- och fikarummet i kommunhuset en meningsfull arbetsuppgift där man med enkla medel kan bidra till att Karlsborgs kommun blir lite bättre och lite mer hållbart.

 • Arbetsmarknadsenheten tillverkar hängmattor

  Hitta din egen guldplats med en hängmatta

  2 november 2020

  Sedan tidigare finns ett antal hängmattor utplacerade runtom i Karlsborg. Nu håller AME på att tillverka en variant som endast väger 300 gram och som kommer kommer att finnas till försäljning i begränsad upplaga på turistbyrån till våren.

 • Information om nyföretagande på svenska och arabiska

  Information om nyföretagande på AME

  23 oktober 2020

  Vilken kunskap behövs för att starta och driva ett företag? Kan vem som helst starta ett företag? Hur vet jag om min företagsidé är tillräckligt bra? Allt detta och mycket togs upp under informationsträffen med Ronny och Tony från Nyföretagarcentrum.

 • Arbetsmarknadsenheten sår ett frö

  Arbetsmarknadsenheten gör skillnad

  23 oktober 2020

  Gör arbetsmarknadsenhetens verksamhet någon nytta? Ja det är väl en högs relevant fråga att ställa sig. Ett sätt att mäta nyttan är ju att räkna hur många som tar sig vidare till praktik, studier eller arbete. Den senaste sammanställning visar på ganska goda resultat.

 • Stolplada i skolskogen i Mölltorp

  Stolpbod för regniga dagar

  21 oktober 2020

  “Skolskogen” vid Mölltorps skola används flitigt av skolans elever och lärare. Allt från lek till kunskap om naturen. Inom kort är det dags att inviga ett nytt skydd för barnen när de grillar och har aktiviteter under regniga dagar i skogen.

 • Västra Vätterleden

  AME underhåller västra Vätterleden

  21 oktober 2020

  Västra Vätterleden sträcker sig 195 km genom storslagen natur, från Stenkällegården i norr till Mullsjö i söder 57 km av dessa underhålls årligen av arbetsmarknadsenheten.

 • AME Triathlon 9 september

  Arbetsmarknadsenheten genomförde Triathlon

  29 september 2020

  När Karlsborg Triathlon ställdes in pga av Covid-19 så föddes iden om att arrangera ett eget. Det slutade med en fantastisk dag som samtidigt markera startpunkten för AME: arbete kring nyckeln hälsa.

 • Feriepraktikanter från Arbetsmarknadsenheten

  Häng på Rödesund

  9 juli 2020

  Gräsytan vid Rödesunds torg kan bli sommarens skönaste häng för både boende och besökare. Arbetsmarknadsenheten har tillverkat hängmattor, luffarschack, en spelbana och en aktivitetslåda full med roliga saker fritt att använda för alla under förutsättning att man lägger tillbaka det när man är klar.

 • Tobias Lille

  Fredagsstafetten besöker Lilles!

  3 juli 2020

  Fredagsstafetten besöker idag Lilles Entreprenad och Allservice AB.

 • Två personer paddlar kanot

  Hålla avstånd – uppmaning till besökare, gäster och kunder

  18 juni 2020

  Nu är turistsäsongen igång och vi kommer med all sannolikhet att få många besökare till vår fina kommun! Det är förstås något vi alla ser fram emot och välkomnar. Men, som ni säkert känner till är spridningen av Coronaviruset just nu förhållandevis stor i vår del av landet och det är extra viktigt att vi alla tar vårt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 • En hög med tidningar
 • Person håller i en mobiltelefon

  Störningar i telefonin - Felet är åtgärdat

  16 juni 2020

  De tidigare tekniska problemen som orsakade driftstörningar i kommunens telefoni är nu åtgärdade och det går att kontakta oss som vanligt igen.

 • Anders framför sitt företag

  Fredagsstafetten rullar vidare

  12 juni 2020

  Fredagsstafetten är stafetten där ni företagare bestämmer vart jag, Johan Almgren, näringslivsutvecklare i Karlsborg, ska åka. Idag träffar jag Anders Kjellberg på AJ Transporter.

 • Peter Eklund Karlsborgs Plåtproduktion

  Nu startar vi fredagsstafetten

  5 juni 2020

  Fredagsstafetten är stafetten där ni företagare bestämmer vilket företag jag, Johan Almgren, Näringslivsutvecklare i Karlsborg, ska besöka. Först ut är Peter Eklund på Karlsborgs Plåtproduktion AB.

 • Flaggor vid södra rondellen

  Näringslivsnyheter

  19 maj 2020

  Nu kan du läsa det senaste nyhetsbrevet från Näringslivsenheten

 • Logotyp Volontär Karlsborg - grön bakgrund

  Volontär Karlsborg bidrar till en riktig Guldplats!

  4 maj 2020

  Nu lanserar Karlsborgs kommun Volontär Karlsborg - en digital plattform där volontärer och ideella föreningar/offentliga verksamheter kan hitta varandra för specifika uppdrag.

 • Tangentbord

  E-tjänst för ekonomiskt bistånd

  4 maj 2020

  Karlsborgs kommun erbjuder e-tjänst via Mina sidor för ekonomiskt bistånd. På Mina sidor gör du din ansökan och kan sedan följa ditt ärende hela vägen.

 • Faktura och pengar

  Kostnadsfri budget- och skuldrådgivning

  23 april 2020

  Svårt att få hushållets ekonomi att gå ihop? I tider som denna, med pågående pandemi, kan personer bli permitterade från sina arbeten eller arbetslösa. Det kan innebära stora förändringar för hushållets ekonomi. Kommunen erbjuder gratis budget- och skuldrådgivning.

 • Kaffekopp och bok

  Att besöka biblioteket i corona-tider

  3 april 2020

  Biblioteken i Karlsborg håller fortsatt öppet som vanligt tills direktiven ändras. Du är varmt välkommen att komma till oss för att hämta information om läget i landet eller för att bara låna böcker.

 • Bild på presentkort för anställda

  Presentkort för att stimulera det lokala näringslivet

  2 april 2020

  Som en extra uppmuntran till personalen kommer Karlsborgs kommun dela ut en vårpresent i form av ett presentkort med ett värde på 300 kr. Det går att använda i butiker, restauranger, caféer och andra företag som finns i Karlsborgs kommun.

 • Händer som håller i färgglada pusselbitar

  Tillfälligt jobb i kommunen med anledning av Coronaviruset

  31 mars 2020

  Med anledning av Coronasituationen och utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer planerar vi för en resursförstärkning i Karlsborgs kommun.

 • Dialogträff med lokala näringslivet

  Kommunen träffade lokala företagare

  27 mars 2020

  Coronasituationen påverkar näringslivet på ett flertal olika sätt och ett antal branscher känner av detta i stor omfattning. Med anledning av det höll kommunen en dialogträff med lokala företagare i onsdags kväll.

 • personer i kontor

  Nu finns FöretagsAkuten

  26 mars 2020

  Nu har vi en FöretagsAkut i Skaraborg. Nyföretagarcentrum har med stöd från Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen skapat en FöretagsAkut för att stötta näringslivet i Skaraborg.

 • Miljösamverkan Östra Skaraborg: Vi underlättar för företagare

  23 mars 2020

  Miljösamverkan utreder olika möjligheter att underlätta för näringslivet under pågående kris. Ett antal åtgärder sätts in redan idag.

 • Servicetjänster för äldre pausas

  20 mars 2020

  Med anledning av Coronaviruset och Folkhälsomyndighetens direktiv om att skydda våra riskgrupper kommer de olycksfallsförebyggande servicetjänsterna i hemmet hos äldre att pausas.

 • Nu finns information till arrangörer av evenemang

  17 mars 2020

  Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang för färre än 500 personer. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken för smittspridning.

 • Möte med företrädare för några av Karlsborgs industriföretag

  Lokala jobbspår bärande i samverkan

  11 mars 2020

  Karlsborgs kommun har tillsammans med övriga kommuner i Östra Skaraborg ansökt om och beviljats statsbidrag på 150.000kr för göra en gemensam samverkansöverenskommelse med avsikt att förbättra kompetensförsörjningen och påskynda individers etablering i arbetslivet. En hörnsten i samverkan är utformandet av LOKALA JOBBSPÅR.

 • Kustlandskap

  Totalförsvarsövning 2020 - Tillsammans försvarar vi Sverige och varandra

  8 januari 2020

  2020 genomförs en totalförsvarsövning i Sverige, TFÖ 2020, som Karlsborgs kommun kommer att delta i. Övningen ska bidra till att öka Sveriges motståndskraft.

 • Arbetsmarknadsenheten sår ett frö

  Arbetsmarknadsenheten sår frön

  3 december 2019

  Arbetsmarknadsenheten gav alla kommunens chefer varsitt nyplanterat frö i en guldfärgad kruka. Tanken är att så ett frö till en relation till vår verksamhet och löpande påminna om att man som chef kan göra skillnad och bidra till Guldplats Karlsborg genom att tex öppna dörren till en praktik.

 • Invigning av vindskydd

  Invigning av guldplats vid Stora Djäknasjön

  21 november 2019

  En av Karlsborgs många Guldplatser är vindskyddet vid Stora Djäknasjön. Vindskyddet och dess grillplats som är beläget på en höjd med magnifik utsikt över sjön har nu med hjälp av samfinansiering och en arbetsinsats från arbetsmarknadsenheten renoverats.

 • Mölltorps bibliotek barnhörnan

  Mölltorps bibliotek stängt 18/11-1/1

  12 november 2019

  Mölltorps bibliotek är stängt 18/11-1/1. Vi kommer ändå att finnas på plats för att lämna ut reservationer från andra bibliotek och vi kommer också ha med en begränsad mängd böcker att låna. Under dessa veckor är våra öppettider Måndagar 17-19 Torsdagar 9-11

 • Möte med arbetsförmedlingen om lokala jobbspår

  Dialog med arbetsförmedlingen om jobbspår

  21 oktober 2019

  Arbetsförmedlingen, Karlsborgs kommun och näringslivsbolaget KUB (Karlsborgs utveckling AB) har inlett samtal om hur man kan samverka med arbetsgivare i Karlsborg om att skapa lokala jobbspår. Nästa steg är att kartlägga målgruppen av både arbetssökande och arbetsgivare och inkludera företrädare för dessa i dialogen.

 • Exportcenter Västra Götaland

  Anmälan till Exportcenters frukostseminarium i Tibro

  17 oktober 2019

  Vill du veta mer om hur du börjar eller utökar dina utlandsaffärer samt vilket stöd som finns att tillgå i din tillväxtresa? Under detta frukostseminarium får du inspiration och kunskap, möta olika aktörer som stöttar företagare i sina internationaliseringar i enskilda möten och träffa företag som redan gjort resan.

 • Person vid skrivbord skriver på en faktura

  Viktigt information om faktura för sop- och latrinhämtning i Karlsborgs kommun

  15 oktober 2019

  Från och med den 1 oktober 2019 förändras faktureringen av sop- och latrinhämtning i Karlsborgs kommun.

 • Siluetter människor

  Här hittar du stöd för ditt företags rekryteringsprocess

  11 oktober 2019

  Rekryteringsguiden är ett nytt verktyg som gör det lättare för dig som företagare i Karlsborg att hitta rätt kompetens. Fyll bara i inom vilket som du söker kompetens så tar verktyget fram förslag på hur du kan gå vidare!

 • Karta över Skaraborgs turistslingor

  Program Skaraborgs turistslingor

  3 oktober 2019

  Tillsammans med Skaraborgs 15 kommuner har Skaraborgs kommunalförbund arbetat fram ett förslag till att utveckla Skaraborg som besöksmål - "Program Skaraborgs turistslingor". Under hösten 2019 är förslaget ute på samråd och du har möjlighet att lämna synpunkter.

 • Företagsklimatet-Karlsborg 2019

  Karlsborg klättrar återigen i företagsklimatet och har nått delmålet om en topp 100 placering i Sverige

  1 oktober 2019

  Under förra veckan presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet bland Sveriges kommuner. Totalt klättrar Karlsborg 20 placeringar och befinner sig nu på plats 93 av landets 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige.

 • Trappa-Moliden

  Specialtillverkning av trappa till Moliden

  1 oktober 2019

  Arbetsmarknadsenheten har tillverkat en specialdesignad trappa till Molidens Idrottshall. Trappan är till för att kunna ta sig ner från läktaren utan att inkräkta på spelplanens yta vid olika typer av arrangemang.

 • KUB-Logo

  Näringslivsfrukost på Brodit

  24 september 2019

  Välkomna på företagarfrukost på Brodit 15 oktober 07.30-09.00. Svensk Näringsliv informerar om företagsklimatet, Högskolan i Skövde berättar om företag i Karlsborg med god tillväxt och Brodit berättar om sitt företag och erbjuder en rundvandring.

 • Samtal på kontor

  Lära-känna-samtal med hjälp av jobbnycklar

  13 september 2019

  AME genomför just nu samtal med personer som har behov av ekonomiskt bistånd. Detta för att kartlägga behov och planera för insatser på individ- och gruppnivå. Samtalen är öppna men får struktur från 6 olika jobbnycklar. Det samlade intrycket att det finns en oerhörd kompetens och drivkraft inom gruppen.

 • Jobbnycklar, Arbetsmarknadsenheten

  Arbetsmarknadsenheten använder jobbnycklar

  11 september 2019

  Vi använder oss av jobbnycklar som ett verktyg. Det hjälper till att lyfta fram resurser, kartlägga, planera och prioritera utifrån individuella förutsättningar och viss mån också mäta förflyttning närmare ett arbete.

 • Team-Arbete

  Samverkan för fler i arbete

  30 augusti 2019

  Arbetsmarknadsenheten i Karlsborg har tidigare legat under KUB (Karlsborg utvecklingsbolag), men ingår sedan ett drygt år i kommunen organisation och kommunledningsförvaltningen. 1 augusti tillträdde Kristian Lagerström som arbetsmarknadschef och nu pågår ett arbete med att utveckla verksamheten och samverkan för att fler ska få ett arbete och en egen försörjning. Detta sker samtidigt som den viktigast samarbetsparten arbetsförmedlingen genomgår en stor förändring.

 • Roddtur i Strömkanalen

  Vi uppdaterar vår bildbank - vill du vara med?

  1 juli 2019

  Vi behöver uppdatera vår bildbank med nya fräscha bilder. Under sommaren, när Karlsborg visar sig från sin bästa sida, fotograferar vi alla kommundelar med fokus på leva, bo, kultur och fritid. Modeller sökes!

 • Skylt med symbol för rökning förbjuden

  Rökförbudet utökas - Ny tobakslag från 1 juli

  27 juni 2019

  Från och med 1 juli blir det nya regler gällande rökning på offentliga platser. Till exempel blir det förbjudet att röka på uteserveringar, busshållplatser och lekplatser som allmänheten har tillträde till.

 • Kommunchef Kajsa Eriksson Larsson och kommunstyrelsens ordförande Catarina Davidsson

  Kajsa Eriksson Larsson ny kommunchef i Karlsborg

  19 mars 2019

  Rekrytering av ny kommunchef är klar och tjänsten har gått till Kajsa Eriksson Larsson. Det var en enig politisk ledning och tjänstemannagrupp som efter urvalsprocessen bestämde sig för att erbjuda henne tjänsten.

 • Arkiv i Karlsborg

  Gemensamt kommunarkiv för Hjo, Tibro och Karlsborg

  8 januari 2019

  Planering pågår för att skapa ett gemensamt arkiv för Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner.

 • Flygbild över Gräshult 14:3

  Detaljplan för Gräshult 14:3, Åsen

  10 december 2018

  Detaljplanen för Gräshult 14:3, Åsen, är färdig, beslutad och har vunnit laga kraft.

 • Kajsa Eriksson Larsson

  Kajsa Eriksson Larsson blir tillförordnad kommunchef

  6 december 2018

  Kommunens nuvarande kommunchef, Kjell-Åke Berglund meddelade i somras att han kommer att gå i pension 1 februari 2019. Rekrytering av ny kommunchef påbörjades därför under hösten, men avbröts då en samlad bedömning visade att det saknades lämpliga sökande. En ny rekrytering kommer att starta i början av 2019 med målet att en ny kommunchef finns på plats i augusti.

 • Plankarta över norra Göta kanalområdet

  Detaljplanen för Norra Göta kanalområdet är klar

  27 augusti 2018

  Detaljplanen för norra Göta kanalområdet är klar. Med den nya detaljplanen öppnas möjligheter att utveckla området både för boende och besökare.

 • Kjell-Åke Berglund

  Kommunchef Kjell-Åke Berglund slutar vid årsskiftet

  26 juni 2018

  Kjell-Åke Berglund slutar sin tjänst som kommunchef i Karlsborgs kommun. Det är dock med god framförhållning detta meddelas och det är först vid årsskiftet 2018/2019 som han lämnar organisationen. -Det är med sorg i hjärtat jag nu meddelar att jag kommer att sluta i Karlsborgs kommun, säger han.

 • Segelbåt på Vättern

  Årsredovisning 2017

  16 april 2018

  Vid kommunfullmäktigemötet i mars antogs årsredovisningen för 2017 års verksamhet. Det ekonomiska resultat blev mycket positivt med ett plusresultat på 21 miljoner kronor.

 • Personer på mässa

  Seniorernas dag - delta som utställare

  1 januari 2018

  Seniorernas dag 22 mars 2018, vi välkomnar föreningar och företag som vill vara utställare och visa sina verksamheter. Anmäl intresse senast 15 december 2017.

 • Hemvård

  Projekt ska minska sjukskrivningar på grund av psykisk ohälsa inom vården

  1 december 2017

  Under hösten pågår första insatsen i projektet Hållbart Arbetsliv i Skaraborg på Högskolan i Skövde. I den första insatsen deltar vård och omsorgsförvaltningarna i kommunerna Götene, Hjo, Karlsborg och Lidköping med totalt 180 undersköterskor och vårdbiträden.

 • Lokala företagare tar emot pris på mässan Elmia Subcontractor

  Karlsborg är årets vinnare i Bästa Tillväxt i Västra Götalands län!

  17 november 2017

  – Det är jätteroligt att få ett kvitto på att Karlsborgs näringsliv mår bra. För två år sedan kände vi att vi började få kontroll över situationen och kunde satsa på framtiden, säger Fredrik Tidholm, näringslivschef på Karlsborgs Utveckling AB.

 • Vy från Strömmen

  Inspelningsplats Karlsborg - stort Leaderprojekt på gång

  10 oktober 2017

  Samarbete när det är som bäst: 6 oktober beslutade Leader Nordvästra Skaraborg att prioritera ansökan om det stora Leaderprojektet "Inspelningsplats Karlsborg".