Michael - Verksamhetschef

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Michael Fuentes Verdugo

"Det är väldigt roligt att ha kontakten med alla, från de allra minsta till våra pensionärer!"

Michael Fuentes Verdugo är verksamhetschef på Molidens sim- och idrottsanläggning och fritidsgården Kabyssen.

Vad innebär din tjänst?

Mitt huvuduppdrag är att utveckla, organisera och leda fritidsverksamheten på kommunens idrottsanläggning Moliden och kommunens fritidsgård Kabyssen. Jag har ansvar för personal, budget, arbetsmiljö samt hälso- och säkerhetsarbete. Det innebär också att jag är direkt underställd förvaltningschefen på Kultur- och fritidsförvaltningen. 

Hur ser en typisk arbetsdag ut? 

Ingen dag är den andra lik, klyschigt? Javisst! Min dag består i huvudsak av kommunikation. Jag möter medarbetare, kunder, föreningar och medborgare personligen samt via mail och telefon.

Ibland behöver jag hoppa in och täcka upp i verksamheterna. Även schemaplanering, ekonomi, verksamhetsutveckling och ledarskap ingår i det dagliga arbetet.

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?

Jag tycker om att få arbeta tillsammans med och leda människor. Att jobba med barn och ungdomar i simhallen och på fritidsgården är både intressant och berikande. Det är givande att följa upp ungdomarna på fritidsgården och hitta på aktiviteter som ungdomarna tycker om och hittar glädje och gemenskap i. Jag vill att det ska synas att barnen och ungdomarna mår bra. Jag tycker också det är viktigt att, i ett tidigt skede, kunna identifiera de ungdomar som inte mår bra och ha möjlighet att hjälpa dem vidare. I simhallen får jag vara med när barnen lär sig simma hos oss och det är en hel del barn som lär sig simma varje år i vår simhall, det tycker jag är fantastiskt roligt! Jag försöker vara med så mycket som möjligt i verksamheterna för att se och lära mig själv mer, eftersom tanken är att jag ska kunna hoppa in vid behov och t ex leda en simundervisning.

Jag tycker att Moliden och Kabyssen är en klockren kombination att arbeta med, eftersom det både är sport och fritid vilket jag anser går hand i hand. Jag ser att både barn, ungdomar och kommuninvånare utvecklas och mår bra. Det är väldigt roligt att ha kontakten med alla, från de allra minsta till våra pensionärer!

Vad är det bästa med att jobba i Karlsborgs kommun?

Det är både roligt och utvecklande och jag tycker även att jag får goda förutsättningar för mitt arbete, både i min roll som medarbetare samt som chef. Jämför man med att jobba i en större kommun är det mer personligt här i Karlsborg, man har en helt annan kontakt med de individer man möter. Karlsborg är dessutom en otroligt vacker kommun!