Kristina - Undersköterska

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Träffa våra medarbetare - undersköterska Krisitna

"Ingen dag är den andra lik!"

Kristina Kjellberg jobbar som undersköterska i hemvården. 

Vad innebär din tjänst?  

Eftersom jag är undersköterska får jag utföra både hemsjukvård och hemtjänst som är biståndsbedömt. Vi är en förlängd arm för att se till att människor kan fortsätta att bo och klara sig i sina hem.  

Jag har jobbat inom hemtjänsten i 36 år. Från början utgick vi från “Vita villan” och då tillhörde vi bara kommunen, sedan gick kommunen ihop med landstinget 1992, innan vi flyttade vår verksamhet till Haganäset. Genom kommunen fick jag utbilda mig till vårdbiträde och har sedan dess haft en fast heltidstjänst. Allteftersom stärktes kraven på att vara utbildad undersköterska, så genom kommunens “Kunskapslyft” kunde jag år 1998 utbilda mig även till det. 

Hur ser en typisk dag ut?  

Inom hemvården är arbetspassen uppdelade i block. På morgonen ska vi bland annat fixa frukost, dela ut mediciner, ge insulin och stötta brukarna att klä på sig kläder. På förmiddagen kan vi hjälpa till med handling, gå promenader eller duschning. I köket på Haganäset tillagas maten som vi sedan kör ut vid lunchtid, innan det är dags att dela ut mediciner igen för att därefter rapportera över till nästa skift som ska ta vid. 

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?  

Ingen dag är den andra lik! Det jag uppskattar med mitt jobb är friheten under ansvar. Jag går till jobbet med glädje varje dag och jag älskar mina kollegor och vårdtagare. Jag uppskattar och tycker det är väldigt roligt med det dagliga samarbetet med varandra i jobbet. 

Vad är det bästa med att jobba i Karlsborgs kommun?  

Det bästa med att jobba i Karlsborgs kommun är att jag upplever att vi har väldigt mycket inflytande. Jag tycker också om att vi har mycket teknik i form av nyckelfria lås, mobiltelefoner och datorer. Jag som jobbat länge och varit med om förändringen, att gå från en nyckelknippa med 35 nycklar till inga nycklar, uppskattar säkert utvecklingen än mer.