Elena - Högstadielärare

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Träffa våra medarbetare - lärare Elena

"Det är en storhet att få följa eleverna från barn till unga vuxna"

Elena Roskvist Olsson är lärare i SO-ämnena för årskurs 7-9. 

Vad innebär din tjänst?   

Jag är mentor över en elevgrupp som jag främst har ansvar för, men jag undervisar alla elever på skolan och lär på så sätt att känna dem alla. 

Jag ingår även i ett arbetslag med lärare, elevassistenter, resurspedagoger och speciallärare där alla har olika kompetenser inom sina områden. Där utför vi skolutvecklande uppdrag och leder arbetet mot våra uppsatta mål. Det kan dels innebära arbete med logistik och planering av olika projekt. 
 

Hur ser en typisk dag ut? 

Undervisningen och att lotsa eleverna till kunskap är det största fokuset i mitt jobb. Jag vill alltid arbeta elevnära för att uppfylla elevernas behov, dels under lektionstid men även genom att vistas bland eleverna i skolan – det är det som innebär att vara lärare. Idag ska jag vara lunchvärd och hälsa alla ungdomar välkomna till matsalen. Det är fredag och maten brukar vara extra uppskattad av eleverna just då, eftersom kockarna lagar mat som gör att man kommer in fredagsmyset. 

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?

Jag och min familj flyttade delvis till Karlsborg på grund av jobbtillfällen och vi är så glada att vi valde att bosätta oss här. Det finns en närhet till en otrolig natur och friluftsliv, fina sommardagar vid stranden och en välkomnande befolkning med god gemenskap. 

Det är så fint att få bo i en bygd där barnen kommer från olika skolor, men alla blandas och går på högstadiet här på Carl Johanskolan. När de blir vuxna kommer de kunna titta tillbaka på sin tid i Karlsborg med ett gemensamt minne att alla har gått högstadiet här. Att få vara en del av det kollektiva minnet där vi har format, påverkat och lotsat ungdomarna känns jättefint.