Öppnar upp för att lämna bud vid exekutiv auktion

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Flygbild över kanalområdet

20 februari 2023

Kommunstyrelsen har beslutat att ge kommunstyrelsens arbetsutskott möjligheten att delta i budgivningen vid en eventuell exekutiv auktion av Idas Bryggas fastigheter.

Beslutet innebär konkret att kommunstyrelsens arbetsutskott först ska bedöma om kommunen ska delta i budgivningen eller inte och därefter vilken summa det i så fall ska landa på. Det är med andra ord inte helt säkert att kommunen kommer att delta vid en eventuell exekutiv auktion. Det beror lite på hur läget ser ut när vi står inför den situationen, menar kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Colling (M). 

Platsen anses vara strategiskt viktigt för Karlsborgs attraktionskraft och för den fortsatta samhällsutvecklingen. Från kommunens sida finns därför ett stort intresse av att det i framtiden kan erbjudas ett bra utbud av näringsställen med hög kvalitet på området. Vårt sikte är inställt på att skapa bästa förutsättningarna för att få en långsiktigt hållbar lösning och en seriös aktör till området, säger Torbjörn och framhåller att det här beslutet nu öppnar för möjligheten att påverka utvecklingen i en positiv riktning.