Resultat seniorenkät 2022

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Seniorenkät

23 november 2022

Hur upplever seniorerna utbudet av de aktiviteter som finns i Karlsborg? För att få svaret på bland annat den frågan gjordes under 2022 en seniorenkät, där seniorerna i kommunen från 66 år och uppåt fick olika frågeställningar.

Utöver frågor om fritidsutbudet ställdes även frågor om digitalt användande och upplevd ensamhet. Resultatet har sedan sammanställts och analyserats. Syftet med enkäten är att få ett underlag för att kunna utveckla arbetet för seniorerna i kommunen. 

Utöver seniorcoach och folkhälsostrateg som lett arbetet har även en referensgrupp funnits med i arbetet, med representanter från kultur och fritid, Svenska Kyrkan, Medborgarskolan, PRO, Röda Korset, ABF, SPF Seniorerna, Studiefrämjandet, Sensus, SKPF pensionärerna och RF SISU.

En direkt effekt av detta arbete kommer vara ”Seniorbladet” som ska testas under våren, där aktiviteter för seniorer från både organisationer och föreningar finns sammanställda för att förenkla för seniorerna att hitta information. Tanken är att detta ska komma ut ett varje kvartal. Höstträffar har även anordnats under hösten där information om resor med Västtrafik har getts, det visade sig i enkäten att kollektivtrafik var ett angeläget ämne. Arbetet att förvalta resultatet vidare fortsätter.

Resultatet av seniorenkäten 2022