Arbetsmarknadsenheten utökar samverkan med Second hand

Telefon
0505-17000 (växel)

Besöksadress
Svartfjällsvägen 3

Öppettider
Måndag - Torsdag kl. 07.00 -16.00,
Fredag kl. 07.00 -13.00

Hitta hit

Postadress
546 33 Karlsborg

Kontakter

Arbetsmarknadsenheten utökar samverkan med Second Hand

26 mars 2021

Sedan en tid tillbaka så har arbetsmarknadsenheten fördjupat samarbetet med PMU Återbruket second hand. Samarbetet möjliggör att butik och mottagningen kan hållas öppet, att verksamheten kan överleva coronapandemin och att arbetsmarknadsenhetens personal och deltagare kan vara med och göra skillnad.

Second hand har drabbats av coronapandemin

Pandemin har inneburit ett hårt slag mot PMU Återbäringen Second hand i Karlsborg. Pingstförsamlingen, som är huvudman och drivit verksamheten i över 20 år, var efter den andra nedstängningen på grun av pandemin en hårsmån från att kasta in handduken och avveckla verksamheten. Verksamheten räddas nu kvar och kan fortsätta att hjälpa behövande genom en utökad samverkan.

Den utökade samverkan innebär att abetsmarknadsenheten nu kliver in och gör det som det volontärer i riskgruppern (+70) tidigare gjort. Under de senaste veckorna har vi jobbat med att starta upp verksamheten igen och att komma in i alla arbetsuppgifter. Vi har lagt stort fokus att göra verksamheten smitt-säker för både kunder och personal. Det är mycket att sätta sig in i och vi lär oss nya saker varje dag.

Inlämning och butik öppen

Inlämningen är öppen både på återvinningscentralen och i det gröna skjulet på svartfjällsvägen. Vi sorterar och ställer ut nya varor som kommer in dagligen. Sedan 20 mars har butiken även öppet på lördagar. 

- Jag tycker att det känns jättekul med det här samarbetet som vi har påbörjat. Det är massa nya uppgifter och det är väldigt lärorikt, säger Annelie Persson som är en av de personer som har varit med sedan starten.

Du som vill handla i butiken på vardagar kan göra det mån, ons och fre genom att boka en tid via Second hands facebooksida eller ringa 076 – 652 13 95. Vi tar emot max antal kunder i butiken samtidigt vilket gör att det är lätt att hålla avstånd. Läs mer om öppettider och tidsbokning här nedan.

Varmt välkomna!

Här hittar du PMU Second hand i Karlsborgs vanligaste frågor