Filmpremiär digitala studiebesök

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

10 december 2021

Filmpremiär för Digitala studiebesök med bubbel och popcorn i Carl Johanskolans Aula och klassrum. Företagare, arbetssökande, elever, politiker och tjänstepersoner från kommunen hade bjudits in för få information och se ett urval av de filmer som spelats in under lite festliga former.

Kan ett studiebesök göra skillnad?

I början på maj påbörjades arbetet med att spela in digitala studiebesök inom 4 olika omåden. Industri, besöksnäring, skola och barnomsorg samt vård- och omsorg. Områdena hade lyfts fram som extra viktiga för Karlsborgs strategiska kompetensförsörjning i samverkan med arbetsförmedlingen inom något som kallas  lokala jobbspår. Lokala jobbspår handlar om att försöka bygga ihop olika kedjor av insatser för att rusta individer som står utanför arbetsmarknaden till att kunna möta arbetsgivares behov av kompetens.

Under hösten har ett antal filmer publicerats på youtube och nu var det dags att lyfta fram filmerna för en lite större publik med hjälp av ett litet event. Företagare, arbetssökande, elever, politiker och tjänstepersoner från kommunen hade bjudits in för få information och se ett urval av de filmer som spelats in under lite festliga former. Lokalen hade piffats upp med stämningsbelysning, vackra dukar, blommor och massor av bubbel (kolsyrad dryck.

På grund av de nya rekommendationerna för att minska smittspridning vid inomhusevent tvingades premiären att genomföras både digitalt och fysiskt. Ett antal elever fick dricka bubbel, äta popcorn och följa eventet via TEAMS från sina klassrum och några fick komma till aulan.

Arbetsmarknadsenheten hade riggat upp med popcorn och en popcornutlämning.

- det ärkorv-mojen som vi använt när vi varit med på underleverantörsmässan på Elmia som vi gjort om lite, berättar Johan Almgren som var en av de som presenterade filmerna och tankarna bakom dom för publiken. 

Läs mer på karlsborg.se/ds