Wetternglass öppnar på södra kanalområdet

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Södra kanalområdet - Cafélokalen

Nu står det klart att Wetternglass öppnar glasscafé i en av de lediga lokalerna på södra kanalområdet. Med den här pusselbiten på plats kan Karlsborgs kommun med glädje konstatera att det kommer att sjuda av liv och rörelse på både södra och norra kanalområdet den här sommaren.

Som namnet minst sagt antyder kommer det förstås att serveras glass, men på menyn finns även kaffe och lättare fika. Vi planerar att öppna 1 juni och jag ser verkligen fram emot det här, meddelar Wetternglass ägare Bobby Gradde. Han menar också att det alldeles säkert blir ett uppskattat komplement till det utbud som redan finns på området.

Amanda Alexandersson som samordnar och koordinerar uthyrningen på området känner sig väldigt nöjd med att även den här lokalen nu kommer vara i gång i sommar. Att det blir just Wetternglass känns så bra. Det blir en klockren lösning och nu tycker jag att vi har en perfekt mix med ett varierat utbud som kommer att tilltala både Karlsborgsborna och våra besökare, menar Amanda.

Sedan tidigare är det klart med Tiveds Lanthandel som utöver hotelldelen och uteserveringen intill Strömkanalen också kommer att driva restaurangverksamhet i den lokalen där Idas Brygga låg.

Efter en vinter med diskussioner, planering och förberedelser för en fortsatt utveckling ser framtiden ljus ut för kanalområdet. Tillsammans med tidigare etablerade företag kommer de nystartade rörelserna förhöja hela kanalområdet och göra det till den självklara platsen att mötas och umgås på, avslutar Amanda.


Mer om södra kanalområdet

 • Idas Brygga - Vy från norra kanalområdet

  Kanalområdet öppnar upp till sommaren

  Karlsborgs kommun och Tiveds Lanthandel har nu omformulerat sitt hyresavtal gällande restauranglokalen på kanalområdet, den planerade restaurangverksamheten ska nu flytta in där Idas Brygga tidigare låg. Även ett nytt avtal kopplat till hotellverksamheten är tecknat. Tillsammans med befintliga verksamheter fylls Karlsborgs brygga med liv inför sommaren.

 • Informationsträff om Idas Brygga 2023-05-31

  Tiveds Lanthandel och krog fortsätter i Karlsborg

  Nu är det klart att Tiveds Lanthandel och Luripompa fortsätter och även planerar för en utveckling av sina verksamheter på södra kanalområdet i Karlsborg. Hyresavtalet som tecknades mellan företaget och Karlsborgs kommun i samband med uppstarten i somras avslutas till årsskiftet och nu har parterna kommit överens om ett nytt avtal som sträcker sig över en något längre period.

 • Idas Brygga - Vy från norra kanalområdet

  Södra kanalområdet – avtal och hyresnivåer

  När kommunen köpte tomträtt, byggnader och inventarier från konkursboet efter Idas Brygga i Karlsborg AB tecknades avtal med företagen Luripompa/Tiveds Handel, Weras Glass och Kanalkrogen Carlsborg för att få igång verksamhet för sommarsäsongen 2023. Nu när befintlig avtalsperiod närmar sig sitt slut pågår nya avtalsförhandlingar. Gällande Kanalkrogen Carlsborg har det inte varit möjligt att komma överens om avtalsvillkoren och därför väljer de att inte fortsätta efter årsskiftet.