Tiveds Lanthandel och krog fortsätter i Karlsborg

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Nu är det klart att Tiveds Lanthandel och Luripompa fortsätter och även planerar för en utveckling av sina verksamheter på södra kanalområdet i Karlsborg. Hyresavtalet som tecknades mellan företaget och Karlsborgs kommun i samband med uppstarten i somras avslutas till årsskiftet och nu har parterna kommit överens om ett nytt avtal som sträcker sig över en något längre period.

Jocke och Mia Cleryd från Tiveds Lanthandel som i somras drev Luripompa på kanalområdet fortsätter i Karlsborg. Paret har nu skrivit femårsavtal med kommunen och det innefattar Luripompa, caféet, hotellrummen och så småningom även sportbaren. Luripompa är så klockrent på gamla Skoglunds, säger Jocke. Vi kommer utöka menyn med fler goda grejor och fixa tak till gästerna – vi lärde oss mycket av katastrofsommaren 2023, menar han vidare.

Caféverksamheten kommer att utvecklas i flera steg och inledningsvis handlar det främst om frukostservering. Att erbjuda frukost till både hotellgäster och hungriga karlsborgsbor vore jättekul att börja med, säger Mia. Hon lyfter också utvecklingen av den så kallade Sportbaren som ligger närmast den stora parkeringen söder om anläggningen. Roligast är att vi kommer ta tag i kanalområdets ”fula ankunge” – att göra den klumpiga lådan till en bra restaurang som är öppen året runt för både karlsborgare och turister är verkligen något vi ser fram emot, framhåller hon. Men de vill ännu inte avslöja vad det ska bli för verksamhet där. Vi tjuvhåller på vad det blir för inriktning, men vi siktar på att öppna första september, inflikar Jocke.

Amanda Alexandersson som är kommunens samordnare för södra kanalområdet är nöjd med att avtalet nu är klart och hon ser fram emot det fortsatta samarbetet. Att vi nu har fått till avtalet är ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av området, menar hon. Det har varit en intensiv period och vi är flera som har jobbat hårt för att skapa en bra plattform att gå vidare från, säger hon och avser då bland annat de insatser som med väldigt kort varsel behövde genomföras för att få igång verksamhet inför sommarsäsongen. Nu är vi på god väg mot en långsiktigt hållbar lösning. Och det som Tiveds Handel vill skapa på området går helt i linje med kommunens vision om hur området ska vara utformat för att ge så mycket som möjligt till karlsborgsborna och våra besökare, fortsätter hon. 

Att få en långsiktighet i det fortsatta samarbetet är något som både kommunen och Tiveds Lanthandel strävar efter. Vi ville ha ett avtal på längre tid för att få kontinuitet. Vi är i Karlsborg för att stanna, avslutar Jocke.


Relaterad information

 • Södra kanalområdet - Cafélokalen

  Wetternglass öppnar på södra kanalområdet

  Nu står det klart att Wetternglass öppnar glasscafé i en av de lediga lokalerna på södra kanalområdet. Med den här pusselbiten på plats kan Karlsborgs kommun med glädje konstatera att det kommer att sjuda av liv och rörelse på både södra och norra kanalområdet den här sommaren.

 • Idas Brygga - Vy från norra kanalområdet

  Kanalområdet öppnar upp till sommaren

  Karlsborgs kommun och Tiveds Lanthandel har nu omformulerat sitt hyresavtal gällande restauranglokalen på kanalområdet, den planerade restaurangverksamheten ska nu flytta in där Idas Brygga tidigare låg. Även ett nytt avtal kopplat till hotellverksamheten är tecknat. Tillsammans med befintliga verksamheter fylls Karlsborgs brygga med liv inför sommaren.

 • Idas Brygga - Vy från norra kanalområdet

  Södra kanalområdet – avtal och hyresnivåer

  När kommunen köpte tomträtt, byggnader och inventarier från konkursboet efter Idas Brygga i Karlsborg AB tecknades avtal med företagen Luripompa/Tiveds Handel, Weras Glass och Kanalkrogen Carlsborg för att få igång verksamhet för sommarsäsongen 2023. Nu när befintlig avtalsperiod närmar sig sitt slut pågår nya avtalsförhandlingar. Gällande Kanalkrogen Carlsborg har det inte varit möjligt att komma överens om avtalsvillkoren och därför väljer de att inte fortsätta efter årsskiftet.