Ingegerd - Lokalvårdare

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Träffa våra medarbetare - lokalvårdare Ingegerd

"Jag utvecklas hela tiden i mitt jobb"

Vad innebär din tjänst? 

Som lokalvårdare utför jag städning av kommunens lokaler och trappor i till exempel lägenhetshus. För det mesta arbetar jag ensam men på tisdagar åker jag och en kollega runt i kommunen och städar trappor och tvättstugor tillsammans. Vi jobbar ofta tillsammans även när vi flytt- och byggstädar. Trots att jag tycker mycket om att arbeta ensam uppskattar jag också de dagar då jag får träffa mina kollegor lite mera.

Hur ser en typisk dag ut? 

Jag börjar dagen klockan sex på morgonen på Carl Johan-skolan och städar skolans olika byggnader fram till lunch innan jag går till IFO och städar deras lokaler. Vissa dagar åker jag även till turistbyrån eller på ”biltur” med en kollega för att utföra trappstäd i kommunen. Innan jag går hem för dagen klockan halv tre måste jag tvätta mina redskap i vår tvättstuga, så att allt är redo för nästa dag.

 

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb? 

Arbetstiderna passar mig väldigt bra, även alla trevliga kollegor som jag alltid kan fråga om det är något jag undrar över, eftersom jag är ganska ny här. Jag träffar också jättemycket trevligt folk när jag åker runt på de olika arbetsplatserna, som visar uppskattning för det jobb jag utför. 

Jag utvecklas hela tiden i mitt jobb eftersom vi har erbjudits flera olika utbildningar. Bland annat en PRYL-utbildning för alla fastanställda där vi fick lära oss allt från arbetsplanering och ergonomi till kemiska begrepp och underhållsmetoder. Efter utbildningen fick vi ett städcertifikat och diplom som vi är väldigt stolta över, det firade vi såklart med tårta!

Vad är det bästa med att jobba i Karlsborgs kommun? 

Jag har arbetat i Karlsborgs kommun i över 30 år för att jag tycker att det är en väldigt trygg arbetsgivare. Karlsborg och dess omgivning med allt vad den har att erbjuda är också otroligt vackert, jag stortrivs här!