Underhållning i folklig ton

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

15 augusti 2020, Kl. 19:00–00:00

Forsviks Bruk Gjuteri

På Onsdagen 29 juli 2020 kl 19.00 och Lördagen 15 augusti 2020 kl 19.00 är det dags för en musikkväll i Forsviks gjuteri! Den här gången heter programmet ”Underhållning i folklig ton med Magnus och Jon”.

De båda musikerna träffades i Malmö i slutet på 90-talet. Där studerade de till instrument och ensemblelärare vid musikhögskolan.  Redan tidigt upptäckte de att de hade många gemensamma musikaliska nämnare och började spela tillsammans. Magnus spelar dragspel/accordeon och Jon är riksspelman på fiol. De spelar även flera andra instrument. 

Båda är verksamma som pedagoger och frilansmusiker på var sitt håll och med lite olika genreinriktning. Magnus håller till i Malmö och Jon i Missveden utanför Hjo.  -Eftersom vi inte har möjlighet att ses så ofta så är spelglädjen på topp när vi väl får möjlighet att spela tillsammans. 

På två tillfälle spelar Jon och Magnus i Forsviks Bruk Gjuteri. Ett underhållande och varierat program med en viss glimt i ögat. Innehållet spänner från Finstämd folkton till bondkomik och framförs på fiol, dragspel, sång, durspel samt även en instrumental överraskning. Forsviks Bruk Gjuteri Musik & Teater

Välkommen till en av Sveriges äldsta industrihistoriska platser, med en 600 år lång historia. Vid Göta Kanalens äldsta enkelsluss byggde Forsviks Bruk gjuteriet år 1909. Här tillverkades allt från lyktstolpar till jättelika ventiler för städernas vattenverk och produkter för varvsindustrin. 2003 byggdes gjuteriet om och är idag en spännande scen för musik och teater.

Teatern har vanligt ca 350 sittplatser. I år säljs bara 50 biljetter max. Här kan man bjuda till konserter med härlig akustik som man kan njuta av med tillräckligt avstånd mellan besökare såväl som konstnärer. Med anledning av Covid-19 håller vi oss till gällande lag och hygien regler enligt Folkhälsomyndigheten.

Baren är stängt för det tillfälle. Tar gärna med egen fika!

För frågor kontaktar gärna oss på info@smofa.se eller besök vår hemsida www.smofa.se

Forsviks Bruk Gjuteri Musik & Teater Bruksvägen, 546 73 Forsvik/ Karlsborg

Entré: ordinarie 200kr / rabatterad 180kr från 16 år Speltid: ca 80 Minuter utan paus

Info och förköp: www.smofa.se Förköp är rekommenderads. Max antal platser 50 (på grund av Corona).

Arrangörer: SMOFA - Skaraborgs Musikal- & Filmakademi Medarrangör: Forsviks Bruk (Västra Götalandsregionen) Föreställningar sker i samarbete med: Musik i Forsvik, Riksteatern i Karlsborg, Visit Karlsborg

Läs mer om evenemanget