För dig som vill hjälpa

Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Det finns just nu ett stort engagemang för att hjälpa till och det är vi tacksamma för. I tider av kris är det viktigt att vi tillsammans visar stöd och solidaritet. Karlsborgs kommun har inget övergripande samordningsansvar för frivilliga hjälpinsatser, men på den här sidan har vi sammanställt information och länkar vidare till mer information om vart du kan vända dig om du vill hjälpa till.

Du som vill erbjuda boende

Om du vill anmäla att du har ett privat boende som du vill låna ut till flyktingar från Ukraina kan du lämna in en intresseanmälan till Karlsborgs kommun. Observera att vi inte förmedlar boende, utan enbart samlar ihop informationen om möjliga boendeplatser för eventuella framtida behov.

Anmälningsformulär

Använd det här formuläret för att anmäla boende:

Anmälan boende

Du som har anmält boende, men inte längre vill eller har möjlighet att erbjuda det det ska du använda det här formuläret för avanmälan:

Avanmälan boende

Allmän information från Migrationsverket

Det finns mer information på nationella myndigheters webbplatser som handlar om vilket stöd personer från Ukraina får samt hur du som privatperson kan hjälpa till: