Val av förtroendevalda

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare väljs i allmänna val medans kommunfullmäktige väljer ledamöter och ersättare till nämnderna.

Förtroendevald i kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare väljs i allmänna val. Om det blir en ny ledamot i kommunfullmäktige under pågående mandatperiod begär ordförande röstsammanräkning hos Länsstyrelsen och meddelar kommunen. Anmälan om detta sker i kommunfullmäktige.

Förtroendevald i nämnd

Kommunfullmäktige väljer ledamöter och ersättare till nämnderna. Det är partiet som lämnar förslag på kandidat, lämnas skriftligt eller digitalt till kanslienheten på kommunledningsförvaltningen.

Förtroendevald i arbetsutskott

Nämnderna väljer ledamöter och ersättare till nämndernas arbetsutskott. Val sker i nämnderna. Det är partiet som lämnar förslag på kandidat, lämnas skriftligt eller digitalt till kanslienheten på kommunledningsförvaltningen.

När du blivit vald till kommunfullmäktige, nämnd eller eller arbetsutskott kommer protokollsutdrag att skickas till dig via e-post (@karlsborg.se adress).