Val 2022

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

En person stoppar i valsedel i ett valkuvert

Den 11 september 2022 är det val till riksdag, region och kommun. På vår samlingssida hittar du bland annat information om att rösta, öppettider för förtidsröstning samt länkar till viktig information från andra myndigheter.

I sidlistan nedan ska du klicka på rubriken till det avsnitt som du vill få mer information om.

Mer information om valet hittar du också på valmyndighetens hemsida: val.se

 • Entrén och framsidan - Karlsborgs kommunhus

  Förtidsrösta i kommunhuset

  Från 24 augusti fram till och med valdagen 11 september kan du förtidsrösta i kommunhuset. Här får du information om öppettider och tillgänglighet.

 • ""

  Rösta med bud eller ambulerande röstmottagare

  Om du är sjuk, har en funktionsnedsättning eller av andra skäl inte kan förtidsrösta eller ta dig till vallokalen på egen hand har du möjlighet att rösta med bud eller få hjälp av kommunens ambulerande röstmottagare.

 • ""

  Rösta på valdagen i vallokal

  Här hittar du information om vallokalernas öppettider på valdagen den 11 september. Samma information finns också på ditt röstkort. Där finns även angivet vilken vallokal som gäller för just dig. Röstkortet skickas hem till dig.

 • ""

  Rösta på valdagen i lokal för förtidsröstningslokal/röstning

  På valdagen kan du också rösta i någon av kommunens lokaler för förtidsröstning och i Karlsborgs kommun är det kommunhuset i Karlsborg samt Forsviks IF:s klubblokal i Forsvik.

 • ""

  Rösta från utlandet

  Du som befinner dig utomlands när det är val kan rösta från utlandet. Du kan inte rösta på valdagen från utlandet, men du kan brevrösta eller förtidsrösta på många ambassader och konsulat.

 • ""

  Informationspåverkan och källkritik

  Påverkanskampanjer är vilseledande eller oriktig information eller annat agerande i syfte att påverka beslutsfattare och opinioner. Under ett val kan det här bli mer upptrappat än vanligt. Därför är det viktigt att vi alla är extra uppmärksamma på det vi ser, hör och läser.

 • Färgad tonplatta med texten "Val 2022 - Preliminär rösträkning i Karlsborg"

  Preliminär rösträkning i Karlsborg

  Valnämnden i Karlsborgs kommun genomför preliminär rösträkning, så kallad onsdagsräkning i valen till riksdag, regionfullmäktige och kommunfullmäktige.