RSS - hämta nyheter

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Symbol för RSS

Om du vill ha information om nyheter och uppdateringar på Karlsborgs kommuns webbplats utan att behöva besöka den kan du använda dig av RSS. RSS (Rich Site Summary eller Really Simple Syndication) är en teknik för att hämta nyhetsrubriker och sammanfattningar från en webbplats.

RSS-flöden på Karlsborgs kommuns webbplats

För att bevaka ett RSS-flöde klistrar du in adressen till flödet i den RSS-läsare som du använder.

Så här fungerar RSS

RSS (Rich Site Summary eller Really Simple Syndication) är en teknik för att hämta nyhetsrubriker och sammanfattningar från en webbplats.

För att kunna bevaka en RSS-kanal behöver du ett särskilt program. Många är gratis och finns att ladda ner från Internet. De fungerar på en vanlig PC eller Mac. Du kan också använda flera webbtjänster, till exempel Bloglines, via din vanliga webbläsare.

RSS-läsare finns också till mobila enheter. Hur du gör beror på vilken telefon eller surfplatta du har.

När du har installerat programmet eller appen och startat ditt användarkonto lägger du till olika informationsflöden, så kallade feeds.

Programmet meddelar när en ny artikel publicerats och genom att klicka på en rubrik kan du läsa hela artikeln.

Observera att Karlsborgs kommun inte ansvarar för programmen och dess funktioner och har heller ingen möjlighet att ge användarhjälp. Om du har frågor om programmen måste du vända dig till tillverkaren.