Offentliga måltidens dag 2020

Telefon
0505-17127

Mobiltelefon
076-112 34 23

Besöksadress
Parkvägen 33

Postadress
546 33 Karlsborg

Torsdagen 15 oktober firades offentliga måltidens dag runtom i landet. I Karlsborg har varje enhet själva fått bestämma hur de ville uppmärksamma dagen och på sina ställen har både barn och pedagoger varit delaktiga.

Här får du några exempel på vad som gjordes.

Höstmys på Myran

Förskolan Myran firade med att äta en 2-rätters till lunch. Varmrätten bestod av en höstsoppa gjord på härliga svenska rotfrukter. Till den serverades nybakat bröd. Till desserten serverades en mjuk äppelkaka som barn och pedagoger hade hjälpts åt att plocka äpplena till. 

Hösttema, grönsaksbuffé och favoriträtt

På Strandskolan blev skolmatsrestaurangen dekorerad i höstens tema. Till mat serverades en välkänd favorit och till det fanns också en grönsaksbuffé i årstidens alla färger och smaker. 

Eleverna på Carl Johanskolan röstade fram maträtten

På Carl Johanskolan i Karlsborg röstade eleverna om vilken maträtt de vill ha till lunch. Som överraskning bjöds det också på morotskaka till dessert.

Barnens önskemat på Vätterskolan

Barnen på Vätterskolan röstade om vilken maträtt som skulle serveras och det blev lasagne.

Frukost till alla på Mölltorpskolan

Frukost är ett av de viktigast målen för skolbarn för att orka med skolarbetet. Elevrådet på Mölltorpskolan ansåg att många barn och ungdomar slarvar med detta och önskade därför att skolans kökspersonal skulle vissa alla elever hur viktig det är och äta frukost och hur en frukost ska se ut.