Information, frågor och svar om Nya Strandskolan

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Informationskväll på Fästningsteatern om Nya Strandskolan

27 november 2019

Tisdag 26 november kom ett sjuttiotal personer till Fästningsteatern för att ta del av information om byggnationen av Nya Strandskolan.

På plats fanns kommunala tjänstepersoner, entreprenör från Asplunds Bygg samt arkitekt från Link Arkitektur för att informera om planeringen, skissförslag, byggprocessen och skolverksamheten under byggtiden.

Under kvällen informerade kommunen om bakgrunden till och förutsättningarna för nybyggnationen.

Arkitekten från Link visade skisser på två olika byggnader; en envånings- och en tvåvåningslösning. Kopplat till skisserna visade också arkitekten de siktvinklar mot Bottensjön som de hus som ligger innanför skolan kommer att få.

Asplunds Bygg informerade om byggprocessen; de aktiviteter som kommer att ske och hur dessa kan komma att påverka omgivningen. 

Som avslutande punkt informerade kommunen också om hur skolverksamheten kommer att påverkas under byggtiden och var de olika årskursena kommer att vara placerade.

Åhörarna ställde ett antal frågor under kvällen som vi, tillsammans med svaren, publicerar på sidan. Listan kompletteras efterhand som frågor och svar kommer in.

Listan med frågor och svar finns publicerad på Nya Strandskolans startsida.

De presentationer som visades kan du också ta del av här nedan.