Alla Karlsborgs kommuns nyheter om Corona

Måndag-fredag: 7.30-16.30

Måndag-fredag: 8.00-16.00

Här hittar du en lista med alla kommunens nyheter om Corona.

Alla nyheter från Karlsborgs kommun om Corona

• Händer som håller i färgglada pusselbitar

Tillfälligt jobb i kommunen med anledning av Coronaviruset

31 mars 2020 | Näringsliv och arbete, Corona

Med anledning av Coronasituationen och utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer planerar vi för en resursförstärkning i Karlsborgs kommun.

• Dialogträff med lokala näringslivet

Kommunen träffade lokala företagare

27 mars 2020 | Kommun och politik, Näringsliv och arbete, Corona

Coronasituationen påverkar näringslivet på ett flertal olika sätt och ett antal branscher känner av detta i stor omfattning. Med anledning av det höll kommunen en dialogträff med lokala företagare i onsdags kväll.

• personer i kontor

Nu finns FöretagsAkuten

26 mars 2020 | Näringsliv och arbete, Corona

Nu har vi en FöretagsAkut i Skaraborg. Nyföretagarcentrum har med stöd från Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen skapat en FöretagsAkut för att stötta näringslivet i Skaraborg.

• Book in paper bag

Boken kommer direkt hem till dig

26 mars 2020 | HUVUDWEBB, Kultur och fritid, Vård, stöd och omsorg, Utbildning och barnomsorg, Corona

Personer över 70 år och personer som, enligt Folkhälsomyndigheten, tillhör riskgrupp kan nu få böcker levererade direkt hem till dörren. Det är en tillfällig service som är gratis. Bokpåsarna plockas ihop efter dina önskemål. Bokpåsarna levereras hem till dig och hämtas av biblioteket. Leverans och byte kommer att ske på torsdagar.

• Simskolorna inställda

24 mars 2020 | Kultur och fritid, Corona

Molidens sim- och idrottsanläggning väljer under rådande omständigheter att pausa alla simskolor på obestämd tid, mer information kommer så fort vi vet när vi kan starta upp igen.

• Individ- och familjeomsorgen öppet som vanligt igen

23 mars 2020 | Vård, stöd och omsorg, Corona

Efter en kortare period med hög belastning och begränsat öppethållande för spontanbesök har kommunens individ- och familjeomsorg öppet som vanligt igen från 23 mars.

• Miljösamverkan Östra Skaraborg: Vi underlättar för företagare

23 mars 2020 | Näringsliv och arbete, Corona

Miljösamverkan utreder olika möjligheter att underlätta för näringslivet under pågående kris. Ett antal åtgärder sätts in redan idag.

• Kommunfullmäktige genomförs - med restriktioner

20 mars 2020 | Kommun och politik, Corona

Karlsborgs kommun har beslutat att genomföra måndagens kommunfullmäktige. Men ett antal restriktioner gäller för ledamöter och åhörare.

• Äldre uppmanas att undvika sociala kontakter och ta hjälp med inköp

20 mars 2020 | Corona

Folkhälsomyndigheten vädjar till allmänheten att på olika sätt hjälpas åt för att skydda våra riskgrupper. Är man över 70 år bör man undvika alla former av sociala kontakter och ta hjälp med saker som innebär att man kommer i kontakt med andra.

• Servicetjänster för äldre pausas

20 mars 2020 | Näringsliv och arbete, Corona

Med anledning av Coronaviruset och Folkhälsomyndighetens direktiv om att skydda våra riskgrupper kommer de olycksfallsförebyggande servicetjänsterna i hemmet hos äldre att pausas.

• Kabyssens planerade LAN är inställt

18 mars 2020 | Kultur och fritid, Utbildning och barnomsorg, Corona

Kabyssens planerade LAN 27-28 mars är inställt och kommer att genomföras vid ett senare tillfälle.

• Nu finns information till arrangörer av evenemang

17 mars 2020 | Kultur och fritid, Näringsliv och arbete, Corona

Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang för färre än 500 personer. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken för smittspridning.

• Öppen förskola och babycafe stängt vecka 12-15

17 mars 2020 | HUVUDWEBB, Vård, stöd och omsorg, Utbildning och barnomsorg, Corona

Efter beslut från barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp erbjuds ingen öppen förskola eller babycafé under veckorna 12, 13 och 14 (16 mars - 3 april). Vecka 15 är det stängt på grund av påsklov. Välkomna tillbaka igen 14 april. Babymassagen som skulle börjat 24 mars skjuts upp. Vi återkommer med nya tider.

• Hemundervisning inom gymnasieskolan och vuxenutbildningen

17 mars 2020 | Utbildning och barnomsorg, Corona

Utifrån rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och utbildningsminister Anna Ekström går kommunen från och med fredag 20 mars över till hemundervisning för eleverna på gymnasiet och vuxenutbildningen.

• Individ- och familjeomsorgen stänger för spontana besök

16 mars 2020 | Vård, stöd och omsorg, Corona

För närvarande är det hård belastning på kommunens individ- och familjeomsorg och verksamheten stänger för spontana besök.

• Totalt besöksförbud på Haganäset äldreboende

13 mars 2020 | Bygga, bo och miljö, Vård, stöd och omsorg, Corona

Nu råder totalt besöksförbud på Haganäsets äldreboende. Det innebär att även om du är helt frisk får du inte besöka boendet. Undantag kan ske i samråd med sjuksköterska via telefon 0505-172 55.