Inköpsstöd till äldre

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Person med rullator

6 april 2020

Äldre som ska hålla sig isolerade på grund av coronaviruset och som inte kan få hjälp med att handla av hemtjänst, släktingar, grannar eller vänner kan söka hjälp genom Svenska Kyrkan och Karlsborgs pastorat eller använda sig av de möjligheter som våra lokala handlare erbjuder.

ICA NÄRA i Undenäs erbjuder handlinghjälp

Tisdagar och torsdagar kl 13 - 16 kan man få handlingshjälp genom att komma till lastbryggan. Man väntar utanför medan vi handlar åt kunden enligt deras inköpslista. Betalning sker på plats. Mer info på deras facebooksida hittar du här.

Coop Karlsborg packar varor och kunden kan betala med swish

Via facebook meddelar Coop Karlsborg att man kan hjälpa till med att packa varor och låta kunden betala med swish. Man ringer in sin beställning (0107415142) och kan sedan hämta sina varor på lastkajen. Läs mer här.

Svenska kyrkan samarbetar med kommunen

Karlsborgs kommun inleder samarbete med Svenska kyrkan Karlsborgs pastorat kring hjälpen med att handla mat till +70-åringar som inte kan få hjälp på annat sätt.

Svenska kyrkan kommer fortsatt att ta emot behovet via mejl och telefon. Vi kommer tillsammans att hjälpas åt med att packa varor och köra ut dom till de äldre. Kommunen kommer sedan att fakturera varorna enligt en särskild rutin. Det är personal och deltagare från Arbetsmarknadsenheten som kommer att hjälpa till. Inköpen kommer om möjligt fördelas över flera av Karlsborgs butiker.

Har du behov att få hjälp kan du höra av dig på telefon 0505-17450 eller via mejl karlsborgs.pastorat@svenskakyrkan.se. Läs mer om hur det funkar här.

Mer information Svenska kyrkans Karlsborgs pastorats hjälp hittar du här