Grafisk profil

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset begränsade öppettider under en period:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Karlsborgs kommun har en grafisk manual som i korta drag beskriver hur Karlsborgs kommunvapen och tillhörande grafiska element ska användas i olika former av kommunikation.

Kommunvapnet och logotypen

År 1980 registrerades det kommunvapen som sedan dess är den officiella symbolen för Karlsborgs kommun. Vapnet föreställer Götiska Valvet rakt framifrån med ett böljande vättervatten nedanför. Idag finns vapnet i tre utföranden där den ursprungliga går i blått och silver. De nyare varianterna är anpassade för bildskärm och datorutskrift och finns som blå/vit samt i ett svartvitt alternativ.

Idag sitter kommunvapnet ihop med texten "Karlsborgs kommun", vilka tillsammans bildar Karlsborgs logotyp. Till logotypen finns också ett grafiskt element i form av tre vågor i olika storlekar och nyanser av blått. Mer om logotypen, det grafiska elementet och färgerna kan du läsa i kommunens grafiska manual. Länk till den hittar du till höger.

Användning av kommunens logotyp

Kommunvapnet får och ska användas när kommunen finns med som arrangör, samarbetspart eller liknande. Om du vill använda kommunvapnet i något sammanhang ska du ta kontakt med kommunens kommunikationschef för mer information. Vi har inte kommunvapnet tillgängligt för nedladdning på webbplatsen.