Höstprojekt - Förskolan Myran

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Måndag-fredag: 7.30-16.30

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Måndag-fredag: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

5 december 2018

Under höstterminen har de yngsta barnen på förskolan arbetat i två stora projekt. Dessa avslutades och resulterade i en utställning som visades upp för föräldrar och syskon.

Genom projektarbeten har alla barnen varit delaktiga. Deras intressen och nyfikenhet har fått styra projektens gång. I projekt ”äpple” har barnen varit med om att ta vara på naturens resurser. De har följt äpplets resa från trädet till mattallriken. Barnen har varit med om att plocka, skala, dela, torka och smaka. Deras utforskande i äpplet visade sig sedan i deras skapande. Barnen provade på olika tekniker och material för att återberätta sina upplevelser. Upplevelsen att få dela ett äpple och sedan kunna trycka med färg var spännande. 

Under sina utflykter i skogen har barnen samlat löv och och upplevt naturens olika färgskiftningar. Barnen har sedan i sitt skapande uttryckt sina upplevelser i olika material tex. lera och fingermålning,som resulterade i ett genemsamt höstträd.

Barnen tyckte det var roligt och spännande att få möjlighet att visa och berätta hur dom arbetat med olika material och tekniker för sina föräldrar och syskon. Pedagogerna på avdelningen ser det också som en fantastisk möjlighet att göra vårdnadshavarna blir delaktiga i barnens lärande på förskolan