Databaser

Telefon
0505-17030

E-post
biblioteket@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 36

Öppettider
Mån-fre kl. 12.00-18.00, Lör kl. 10.00-13.00

Postadress
546 32 Karlsborg

Karlsborgs bibliotek har ett antal databaser som du kan läsa om här.

Några av databaserna kommer du endast åt på bibliotekets datorer, några kommer du åt hemifrån via länk nedan.

Databaser med åtkomst på datorerna i biblioteket

Arkiv Digital
Historiskt källmaterial från Sveriges kyrkböcker som digitaliseras genom fotograferade originalhandlingar i färg.   Ebsco Databas med över 1000 tidskrifter i fulltext, 40 referensböcker i fulltext med fotografier, flaggor och kartor. Materialet är i huvudsak på engelska. Obs! Du kan söka i databasen hemifrån. Titta på en instruktionsfilm, från länken längst ner på sidan.

Landguiden
En databas från Utrikeskpolitiska Institutet. Här hittar du lättillgänglig och alltid uppdaterad information om alla världens länder. Landguiden omfattar också fakta om en rad konflikter och internationella organisationer.

Mediearkivet/Retriever
Här finner du artiklar i fulltext från ca 300 tidningar, tidskrifter och fackpress. Artiklar från 1987 och framåt.  Fråga på biblioteket efter lösenord för att logga in.

Databaser med åtkomst hemifrån

Klicka på länken och logga in med ditt lånekortsnummer.

Alex
Författarlexikon med tusentals författare från hela världen. Förutom författarpresentationer hittar du lästips, presentationer av genrer och historiska epoker.

Ebsco
Databas med över 1000 tidskrifter i fulltext, 40 referensböcker i fulltext med fotografier, flaggor och kartor. Materialet är i huvudsak på engelska.

Global Grant
En stor internationell databas på svenska som innehåller information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare. En bra vägledning för dig som önskar söka pengar för t ex studier, vård, forskning m.m.