Vatten

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Måndag-fredag: 7.30-16.30

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Måndag-fredag: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Förutom luft är vatten det mest grundläggande behov som människan har. Vi klarar oss några dagar helt utan vatten men innan dess kommer dock effekterna av vätskebristen att verka nedsättande på vår arbets- och tankeförmågan och göra oss förvirrade, frusna och såklart törstiga.

Vattenbrist

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. En vuxen person bör få i sig cirka 3 liter vätska om dagen genom dryck och mat. Redan efter ett par dagar utan vatten blir du helt utmattad och orkeslös.

Vid långa vattenavbrott körs vatten ut av kommunen. Det kommer att finnas information om var vattentankar finns utplacerade på kommunens hemsida. Motsvarande information kommer också att spridas via Radio P4:s trafik- och serviceredaktion.

Hemberedskap - vatten

En kort instruktionsfilm från MSB. Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon störning eller kris i samhället så kan det bli så att du själv behöver ordna med dricksvatten. Här finns många tips på hur du kan lösa det.

Tänk på:

  • Ha ordentligt med dunkar och hinkar hemma för att kunna hämta vatten. Rent vatten kan sparas många dagar i rena dunkar, utan att renas, om det förvaras mörkt och svalt.
  • Till tvätt och disk kan du använda vatten från sjöar och större vattendrag. Till toalettspolning kan vilket vatten som helst användas.