Om webbplatsen

Det här är Karlsborgs kommuns officiella webbplats. Här kan du hitta information om Karlsborgs kommuns olika verksamheter och ansvarsområden.

Så här är sidorna uppbyggda

Sidorna är uppbyggda med ett mittfält med text och bilder. Extra information som hör till den aktuella sidan såsom länkar till externa sidor, dokument, blanketter och kontaktuppgifter ligger alltid i högerkolumnen. Om du saknar information eller upptäcker felaktigheter ska du ta kontakt med den tjänsteman som finns som kontaktperson för just den sidan. Om sidan inte har någon kontaktperson hör du istället av dig till kommunens informatör. Se kontaktuppgifter till höger på den här sidan.

På startsidan finns en liggande toppmeny med ingångar till olika områden som kommunen ansvarar för. När du klickar på någon av de ingångarna visas en ny vänstermeny med undersidor till just det huvudområdet.

Hitta personer

Det finns många sätt att hitta igen personer på kommunens webbplats. 

Sök

Använd sökverktyget:

  • Om du vet vad personen heter. Skriv in personens namn eller del av namn.
  • För att få upp alla samlade kontaktsidor. Skriv in "kontakt" i sökfältet. Då får du upp en lista med sidor som innehåller kontaktuppgifter.

Vår samlade kontaktsida

Längst upp på varje sida finns en länk som heter "Kontakt". När du klickar på den kommer du till den plats där vi har samlat alla kontakter.

Hitta verksamheter

På webbplatsen har vi försökt att anpassa strukturen efter olika intresseområden. Om du känner dig osäker på var du ska leta kan du med fördel använda sökverktyget längst upp på sidan.

Stor eller liten text?

Vi har inte installerat en speciell funktion för att anpassa texten utan det får du ställa in i din webbläsare. I explorer hittar du den funktionen i menyn "Visa". Om du har en mus med scrollfunktion kan du också ändra textstorleken genom att hålla ner ctrl-tangenten samtidigt som du scrollar med musen.

Skriva ut webbsidor

Ibland vill man skriva ut information som finns på webben. På karlsborg.se finns en särskild utskriftsfunktion som anpassar texten så att den får plats på A4.

Information om tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Det pågår hela tiden ett arbete med att inventera kommunens lokaler för att ta reda på hur de är att besöka för människor med funktionsnedsättning. På vår webbplats informerar vi om de lokaler som är inventerade. Den informationen kan du hitta på olika sätt. I toppen på varje sida hittar du en symbol, ett pictogram. När du klickar på den kommer du till vår samlingssida med tillgänglighetsinformation. Där hittar du en lista på alla lokaler, verksamheter eller byggnader som har tillgänlighetsinformation.

Filformat som används

I de flesta fall publicerar vi dokumenten i pdf-format. För att kunna öppna dem krävs att du har en pdf-läsare installerat på din dator. Ett exempel på pdf-läsare är gratisprogrammet Adobe Reader. Vi rekommenderar att du har version 5.0 eller senare. Länk till nedladdning finns i högerkolumnen.

Våra bilder är i jpg-format. Vill du använda någon av bilderna på webbplatsen ska du först kontakta kommunens informatör. Vissa av bilderna äger vi inte själva rättigheterna till. Sådana bilder får därmed inte fritt användas av andra.

Tekniska frågor

Webbplatsen är byggd på plattformen Episerver. 

 Sidorna är optimerade för en skärmupplösning på 1024x768 pixlar.